Povestea suporterului calcat in picioare pe National Arena: A fost batut si la Budapesta

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 07:51
4320 citiri

Sandor Banyai, suporterul care a fost calcat in picioare, la propriu, de stewarzi la meciul Romania - Ungaria are o poveste incredibila, el fiind la a doua bataie crunta incasata in timpul unei partide cu maghiarii.

In 1998, la intalnirea Ungaria - Romania de pe Nepstadion, actualul Ferenc Puskas, scor final 1-1, Sandor a fost prins in busculada creata in sectorul ocupat de fanii "tricolori" si a incasat lovituri serioase din partea fortelor de ordine.

Suporterul din Cluj, ajuns pe National Arena alaturi de fiica sa, in varsta de numai 14 ani, a povestit cum a ajuns sa fie batut.

"Totul a pornit de la organizare, cum s-au dat bilete galeriilor din tara alaturi de suporterii unguri? Cadeau pe noi in permanenta torte, petarde si era de asteptat ca se va intampla ceva rau. Dupa ce s-au aprins spiritele am inceput sa ne aprindem si noi, la propriu, veneau torte peste noi aruncate de unguri. Apoi au intervenit fortele de ordine si ne-au spart si ele.

Eu inteleg ca pe stadioane mai intra si suporteri interzisi sau pusi pe scandal, dar sa ajungi sa bati in acest hal, fara niciun discernamant, oameni care nu fac altceva decat sa priveasca un meci e un abuz care nu mai poate fi trecut cu vederea. Nu se mai poate ce ne fac astia, urlu de durere dar mai tare ma doare nedreptatea la care suntem supusi noi, suporterii. Trebuie sa ne asculte si pe noi cineva cand spunem ca suntem victimele batausilor de profesie angajati sa mentina ordinea, trebuie sa facem ceva pentru ca altfel murim toti si nimanui nu ii pasa", a declarat Sandor Banyai pentru site-ul NumaiU.ro.

La o zi dupa meciul cu Ungaria, Sandor se afla intr-un spital din Cluj, acolo unde astepta diagnosticul medicilor.

Barbatul in varsta de 39 de ani a parasit stadionul cu mai multe fracturi ale vertebrelor cervicale, fracturi ale coastelor si contuzii cerebrale, mai scrie sursa citata.

Sandor Banyai a fost prins in mijlocul incidentelor de pe National Arena si batut crunt de stewarzi.

Imaginea cu el plin de sange si cu fiica sa ingrozita a fost preluata de presa din intreaga tara si a devenit rapid un simbol al violentelor din tribune.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#suporter batut National Arena, #bataie Romania Ungaria, #Romania Ungaria bataie tribune , #stiri National Arena
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Daca cauta paruiala peste tot, de ce nu practica