Primarul Capitalei, noi informatii despre Arena Nationala: Gunoiul a fost ascuns sub pres

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 12:32
4236 citiri
Primarul Capitalei, noi informatii despre Arena Nationala: Gunoiul a fost ascuns sub pres
Foto: Ziare.com

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, sustine ca incearca de doua saptamani sa redeschida National Arena, dar ca deocamdata este departe de acest obiectiv.

Intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, primarul interimar al Bucurestiului subliniaza motivele blocajului privind emiterea autorizatiei de catre ISU.

"De doua saptamani incerc sa gasim o solutie pentru a redeschide Arena Nationala fotbalului si evenimentelor culturale. In fiecare zi constat ca ne indepartam de obiectiv, adica de identificarea unei solutii pentru redeschiderea Arenei Nationale si descopar nereguli, tot felul de documente care se bat cap in cap.

Am spus public faptul ca la inceput, stadionul nu era prevazut cu un acoperis pe toata suprafata sa. Din aceasta cauza am ajuns si in blocajul privind autorizarea de catre ISU-eliberarea autorizatiei de securitate la incendiu", a scris pe Facebook Razvan Sava.

Dezvaluiri despre contructia National Arena: Doua autorizatii de constructie, proiecte diferite

Acesta a comentat si ancheta jurnalistului Catalin Tolontan, care a dezvaluit doua autorizatii de constructie ale Primariei Sectorului 2, unde se afla stadionul, care au acelasi numar de inregistrare, au fost emise in aceeasi data si care se refera la proiecte diferite.

"Confirm ancheta domnului Tolontan: am gasit in dosarele Primariei Capitalei doua autorizatii emise de Primaria Sector 2, cu acelasi numar si aceeasi data, dar cu continut diferit. Primaria Capitalei va continua demersurile pentru autorizarea stadionului. Noi nu putem emite autorizatia de securitate la incendiu.

Am luat legatura si cu IGSU si Ministerul Dezvoltarii pentru a vedea cum se poate rezolva aceasta situatie. Agrementarea membranei din care este realizat acoperisul se face prin normativ-daca este cazul-de catre MDRAP. Acest lucru nu este de competenta PMB.

Intr-adevar, daca stadionul se construia cu respectarea tuturor legilor in vigoare, azi nu ajungeam in aceasta situatie. Bucurestenii pot vedea acum ce a insemnat fosta administratie Oprescu. Gunoiul a fost ascuns sub pres ani de zile, cetatenii au fost pacaliti si foarte multi bani au fost cheltuiti iresponsabil", a mai precizat primarul interimar al Capitalei.

National Arena ramane inchis de mai bine de doua luni pentru ca acoperisul pentru ca insistat Primaria nu a primit avizul ISU. In momentul de fata, nu se stie cand sau daca va fi primit acest aviz, stadionul care a costat peste 230 de milioane de euro avand portile inchise.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Razvan Sava National Arena, #Razvan Sava Arena Nationala, #Arena Nationala ISU, #Arena Nationala inchisa, #National Arena inchisa , #stiri National Arena