Telenovela National Arena continua: Primarul Bucurestiului explica de ce nu deschide cel mai scump stadion din Romania

Luni, 29 Februarie 2016, ora 19:05
4500 citiri
Telenovela National Arena continua: Primarul Bucurestiului explica de ce nu deschide cel mai scump stadion din Romania
Foto: Captura Youtube

Telenovela legata de inchiderea National Arena continua, de aceasta data primarul interimar al Bucurestiului, Razvan Sava, oferind o replica.

Edilul Capitalei a explicat, pe larg, de ce nu isi poate asuma raspunderea pentru redeschiderea stadionului, asa cum a fost somat de presedintele FRF, Razvan Burleanu.

"Am vazut ca in ultima vreme foarte multi fac presiuni pentru deschiderea stadionului Arena Nationala. Vreau sa fac cateva precizari.

Stadionul nu are autorizatie de securitate la incendiu.

Conform legii, nu putem organiza evenimente sportive fara aceasta autorizatie.

Am vazut ca cei de la IGSU incearca sa arunce pisica spunand ca se pot organiza evenimente si in aceste conditii, cu asumarea raspunderii de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Eu stiu ca derogarile de la lege existau doar in vremea lui Ceausescu.

Nu am auzit ca intr-un stat de drept sa existe acest concept, adica acolo unde legea prevede ceva, tu sa o ignori si sa faci exceptie.

Burleanu, ultimatum pentru Primaria Capitalei: Facem din Cluj capitala fotbalului romanesc

Le-am cerut in mod expres celor de la IGSU sa imi spuna daca indeplinim conditiile legale pentru a desfasura activitati. Le-am cerut sa ne spuna daca, strangand acoperisul si limitand astfel riscurile, indeplinim conditiile legale. Nu am primit niciun raspuns scris.

Am avut intalniri cu domnul vicepremier Vasile Dancu si domnul ministru Petre Toba.

Inteleg ca un guvern tehnocrat nu isi poate asuma raspunderea politica, dar ei pot, conform legii, sa isi asume rezolvarea problemei stadionului National Arena. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. El poate schimba sau nu normativul care stabileste daca tipul de material folosit pentru construirea acoperisului este sigur sau nu. Au posibilitatea legala sa faca acest lucru.

In functie de acest normativ vom stii daca putem juca cu acoperisul acesta sau daca va trebui sa il dam jos si sa facem astfel stadionul functional. Ii cer si pe aceasta cale ministrului Dancu sa grabeasca aparitia acestor norme. Vreau ca bucurestenii sa inteleaga ca voi respecta legea. Nu o voi incalca chiar daca si eu mi-as dori sa vad meciuri desfasurandu-se in Bucuresti.

Romania ar putea pierde organizarea Euro 2020 din cauza National Arena

Propunerea celor de la IGSU de a juca pe Arena Nationala pe propria raspundere nu o pot lua in seama. O calific ca fiind neprofesionista si in afara cadrului legal. Legea este lege, iar eu nu pot aplica principiul merge si asa.

Am vazut cu totii ce a insemnat pentru Romania acest principiu. Am vazut ce s-a intamplat in Bucuresti, cand s-a mers pe principiul lasa ca merge si asa. In concluzie, Arena Nationala va ramane inchisa pana cand va avea toate autorizatiile necesare", a transmis Razvan Sava pe un site de socializare.

National Arena este inchis din toamna anului trecut, atunci cand s-a aflat ca stadionul care a costat peste 200 de milioane de euro nu detine autorizatia ISU.

Primarul Bucurestiului nu redeschide National Arena: Legea nu ne permite

Recent, in urma unei schimbari a legislatiei, s-a stabilit ca Primaria, proprietarul Arenei, poate obtine aceasta autorizatie pana la finalul anului 2016, iar intre timp stadionul poate fi redeschis prin asumarea raspunderii.

Primarul general interimar al Capitalei refuza insa sa semneze pentru redeschiderea National Arena, iar stadionul este in continuare inchis.

Problema arenei este materialul acoperisului retractabil, care nu este omologat in tara noastra. Solutiile pentru rezolvarea problemei sunt certificarea materialului respectiv, utilizat in foarte multe tari, sau schimbarea acoperisului.

M.D.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#national arena inchis, #primar bucuresti national arena, #stadion inchis primar Bucuresti , #stiri National Arena