Amicalul Romania - Argentina a fost anulat - oficial

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 22:25
2679 citiri
Amicalul Romania - Argentina a fost anulat - oficial

Partida amicala dintre nationalele Romaniei si Argentinei a fost anulat oficial, federatia sud-americana informand forul roman asupra denuntarii unilaterale a contractului.

FRF a anuntat ca va sesiza FIFA pentru a solicita "daune substantiale" si i-a informat pe cei care si-au cumparat bilete ca au posibilitatea de a le folosi pentru meciul cu Franta, din preliminariile Campionatului European, sau aceea de a-si primi toti banii inapoi.

Iata comunicatul FRF:

Inaugurarea National Arena din Bucuresti este un eveniment de anvergura, caruia Federatia Romana de Fotbal i-a acordat de la bun inceput fireasca maxima importanta. Vorbim despre un moment dedicat nu numai fotbalului romanesc, ci, inainte de toate, suporterilor, care, logic, merita un joc inaugural contra exponentilor elitei fotbalistice mondiale. Argentina sau Brazilia au fost variantele studiate de noi, alegerea finala vizand echipa celui mai bun jucator al lumii, Lionel Messi, care, alaturi de alte super-staruri aflate in voga, precum Tevez, Higuain, Mascherano si nu numai, ar fi incantat privirile celor ce ar fi ales sa fie martorii evenimentului stabilit, prin contract, pentru data de 10 august 2011, data oficiala FIFA.

Dupa mai multe zile marcate de incertitudine si negocieri, Federatia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis sa nu onoreze contractul incheiat cu Federatia Romana de Fotbal in luna octombrie 2010. In cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficiala, prin care, invocand sedinta Comitetului sau Executiv din data de 25 iulie a.c., in cadrul careia a fost inlocuit staff-ul tehnic al echipei nationale A, procedandu-se si la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale tarii respective, anunta ca echipa nationala A a Argentinei nu se va prezenta la Bucuresti, in vederea meciului amical cu reprezentativa similara a Romaniei, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserata in scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o data FIFA care ar urma sa fie stabilita de comun acord.

Federatia Romana de Fotbal isi manifesta indignarea fata de aceasta hotarare unilaterala si abuziva, care reprezinta, pe langa lipsa de respect fata de suporterii romani si fata de FRF, o incalcare flagranta a contractului. Astfel, din pacate, nemaiavand adversar, anuntam anularea acestui meci de gala.

Este de la sine inteles ca, luand act de o practica jenanta, nedemna si inadmisibila la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA si/sau, daca va fi cazul, organismelor sportive competente internationale, solicitand AFA substantiale daune materiale si morale.

Dincolo de acest aspect, ca si de imposibilitatea pentru echipa noastra nationala de a disputa un joc-test de maxima importanta inaintea campaniei de toamna a preliminariilor EURO 2012, ramane imensa dezamagire provocata de AFA spectatorilor romani. Acestora, indeosebi celor care au achizitionat bilete de intrare la meci, Federatia Romana de Fotbal le cere scuze.

Oamenii care au cumparat biletele mentionate vor avea doua optiuni: fie le vor pastra pentru jocul Romania - Franta, din cadrul preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie a.c., de la ora 21.30), fie le vor returna si vor primi in intregime banii cheltuiti pentru achizitionarea lor, incluse fiind si taxele. FRF isi asuma responsabilitatea rezolvarii chestiunii, astfel incat cumparatorii de bilete sa nu fie pagubiti financiar cu nici macar un leu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#amical romania argentina anulat, #Romania amical Argentina, #inaugurare national arena , #amicale