Cine isi bate joc de echipa nationala?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 01 Iunie 2010, ora 13:30
2592 citiri
Cine isi bate joc de echipa nationala?

Cristi Chivu, capitanul Romaniei si cel mai titrat fotbalist roman in activitate, a fost convocat la nationala si folosit pe toata durata partidei amicale cu Ucraina. Desi se afla la finalul unui sezon epuizant, abia revenit pe gazon dupa o accidentare teribila la cap si fara a tine cont de faptul ca intr-un meci de pregatire testezi jucatorii mai putin cunoscuti, nu pe cei vazuti de intreaga planeta in Liga Campionilor, selectionerul Lucescu s-a incapatanat sa-l joace titular si la Lvov.

Chivu, care si-a amanat vacanta pentru a raspunde convocarii, a parut mai mult nervos decat bucuros pde actiunea echipei nationale. A anuntat ca nu mai vorbeste cu presa din Romania un an de zile si a si comis un autogol de toata frumusetea, "ajutat" de Tamas, in disputa cu Ucraina.

Scuza, daca ii putem spune asa, pe care o are Razvan Lucescu este aceea ca incearca sa inchege o echipa in vederea preliminariilor Campionatului European din 2012. Insa chiar si asa, sa joci cu un fotbalist ale carui calitati si defecte le stii foarte bine si sa lasi pe banca de rezerve sau sa nu convoci alti sportivi care l-ar putea inlocui in caz de accidentare chiar pe fundasul lui Inter Milano este curios.

Iar in momentul in care acelasi selectioner spune ca echipa pe care o pregateste face parte din lumea a treia a fotbalului, insa el nu face absolut nimic pentru a o scoate de acolo, este un caz de incompetenta.

Lucescu cel mic se plange ca nu are jucatori de valoare pe care sa ii cheme la prima reprezentativa, insa el abordeaza partidele de pregatire, cele in care teoretic ar trebui sa "inventeze" nume noi pentru preliminariile Europeanului din 2012, cu aceiasi oameni.

Lobont e titular in poarta in timp ce un Pantilimon vede meciul de pe banca de rezerve, dar daca jucatorul Romei s-ar accidenta am auzi ca e criza de portari. Chivu joaca in fiecare amical, iar un Rapa de la Otelul Galati nu are loc nici macar in lot. Radoi este adus tocmai din Arabia Saudita pentru a da piept cu Honduras si Macedonia, in timp ce un tanar ca Radut "prinde" doar cateva minute pe final de meci.

Mai sunt doar cateva luni pana cand Romania va incerca sa se califice la turneul final al Euro 2012, obiectivul lui Lucescu la nationala, insa selectionerul pare mai interesat de a obtine rezultate bune in meciurile amicale, fortand titularii de fiecare data, in loc de a gasi solutii si a aduce "sange proaspat" in lotul primei reprezentative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#echipa nationala Romania, #Razvan Lucescu selectioner Romania, #chivu titular Romania, #amical Ucraina Romania , #amicale