Nationala Romaniei i-a impresionat pe francezi in meciul cu Spania

Luni, 28 Martie 2016, ora 12:12
6629 citiri
Nationala Romaniei i-a impresionat pe francezi in meciul cu Spania
Foto: FRF

Publicatia franceza L'Equipe a laudat jocul echipei Romaniei din amicalul cu Spania, scor 0-0, remarcandu-l pe Nicolae Stanciu si avertizandu-i pe elevii lui Didier Deschamps ca va fi greu sa disloce formatia romana, in meciul de deschidere a Euro-2016.

"Dupa tristul egal contra Italiei (1-1), Spania a fost tinuta pe loc cu un alt egal enervant in Romania (0-0). Putin ingrijorati, aliniind o echipa secunda, 'La Roja;'a suferit uneori in fata surprinzatorilor romani, potrivit News.ro.

La randul lor, acestia din urma au suferit in primele zece minute, dar Tatarusanu a oprit incercarile lui Pique si Pedro ('10 si '11), inainte de a fi din nou bine pozitionat la un sut al fundasului barcelonez ('47). In fata, Stanciu s-a distins si l-a incercat pe Iker Casillas de mai multe ori. Adversara a Frantei la Euro, aceasta Romanie e greu de miscat", a scris publicatia sportiva franceza.

"In sase meciuri jucate in Romania, Spania nu a castigat niciodat impotrva localnicilor. Este selectionata care a reusit cel mai bine in fata 'La Roja'", a continuat L'Equipe.

Nicolae Stanciu este jucatorul care i-a impresionat pe francezi din echipa lui Iordanescu. "In fata Lituaniei, evolutia sa tumultuoasa a sedus tara si pe selectioner. Astfel ca a fost titularizat impotriva dublei campioane europene si a confirmat. Mijlocasul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent in ofensiva, obligandu-l pe Casillas la doua parade, in '28 si '33. Cautand mereu spatii, el a trimis un lob de la 45 de metri intr-o situatie de 3-2, in minutul '76. A fost singura lui decizie gresita in aceasta seara", l-a caracterizat L'Equipe pe Stanciu.

Publicatia France Footbal a ajuns la concluzia ca echipa Romanie stie mai mult decat sa se aprere, dupa amicalul incheiat scor 0-0, cu Spania si i-a remarcat din acest meci pe Nicusor Stanciu si pe Adrian Popa.

"Neinvinsi in preliminariiile Euro (5 victorii si 5 egaluri, 8 meciuri fara gol primit, doua goluri incasate in total), Romania stie evident sa se apere, dar nu numai atat. Daca echipa-bloc este foarte solida si puternica fizic in acelasi timp, mijlocasii stiu de asemenea sa se proiecteze rapid in atac si sa creeze pericol in defensiva adversa.

In fata unei 'La Roja' remaniata, elevii lui lordanescu si-au creat cele mai bune ocazii si ar fi putut da lovitura de mai multe ori daca Iker Casillas nu ar fi fost ireprosabil. De retinut ca Andone si ai sai au trimis opt suturi pe poarta, fata de doua Spania", a scris sursa citata.

France Football prezinta apoi caracterizarea evolutiilor lui Nicusor Stanciu si Adrian Popa. Pentru primul, France Football ii recomanda lui Didier Deschamps si elevilor lui sa il urmareasca indeaproape.

"Promisiunea Nicolae Stanciu. A inscris singurul sau gol in fata Lituaniei, miercuri, la a doua selectie (a intrat in minutul 65). Titular duminica seara, Nicolae Stanciu a fost jucatorul care a iesit cel mai mult in evidenta. Rapid, inspirat si foarte tehnic, tanarul mijlocas de 22 de ani de la Steaua i-a facut pe Pique&Co sa treaca prin toate situatiile.

Ca o naluca, el a reusit cateva accelerari gresit exploatate de ai sai, din nefericire. Fara complexe, cel care nu a jucat in preliminarii si-a permis un lob (ratat) de la mijlocul terenului dupa ce l-a vazut pe Casillas avansat. De urmarit cu mare atentie", a notat France Football.

Si "percutantul" Adrian Popa i-a impresionat pe francezi.

"Desi nu are, la 27 de ani, decat 13 selectii si un gol, Adrian Popa a facut o puernica impresie in timpul pe care l-a petrecut pe gazon impotriva Spaniei. Incisiv si percutant, mijlocasul Stelei a fost la originea tuturor actiunilor ofensive ale coechipierilor sai.

Foarte orientat pe atac, nu a ezitat sa pun foc in defensiva adversa prin driblingurile si prin initiativele sale bine gandite. Chiar daca nu prea a jucat in preliminarii (cinci meciuri, dintre care trei ca titular), albastrii ar trebui sa aiba un ochi pentru el, daca se vor intersecta la 10 iunie", a precizat sursa citata.

Echipa nationala a Romaniei a terminat la egalitate, duminica, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Spaniei, intr-un meci amical disputat pe Cluj Arena.

Romania si Franta vor deschide, la 10 iunie, pe stadionul din Saint-Denis, turneul final al Euro-2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Romania Spania, #Romania Spania presa franceza , #amicale