Ziare.com

Avancronica meciului Romania - Franta

de Ciprian Florea
Marti, 06 Septembrie 2011, ora 08:32

   

Avancronica meciului Romania - Franta
Nationala Romaniei intalneste marti Franta, pe noul stadion national, intr-un meci contand pentru preliminariile Campionatului European din 2012 (Polonia/Ucraina).

Disputa de pe National Arena este cea de-a 15 din istorie intre cele doua selectionate si este una extrem de importanta pentru "tricolori", care au nevoie de o victorie pentru a mai spera la o posibila calificare la turneul final.

Meciul programat cu incepere de la ora 21:30 va marca si inaugurarea National Arena, cel mai modern stadion din Romania la aceasta ora, cu o capacitate de 55.000 de locuri.

Temator inaintea meciului cu Luxemburg, Victor Piturca si-a schimbat discursul si a adoptat un ton optimist inaintea infruntarii cu selectionata "cocosului galic".

"Franta este echipa mai valoroasa, porneste cu prima sansa, dar noi vom intra cu gandul sa facem un joc bun si sa obtinem punctele puse in joc. Un egal ar fi un rezultat de palmares, dar pe noi ne intereseaza victoria. Avem nevoie de victorie pentru a ramane cu sanse reale. Le-am spus jucatorilor ca din acest gen de meciuri se nasc vedete si echipe, sunt meciuri care deschid drumuri. Asa se poate intampla si marti seara.", a declarat selectionerul.

In acelasi timp, antrenorul nationalei Frantei, Laurent Blanc, sustine ca "tricolorii" formeaza o echipa puternica si a precizat ca nu il intereseaza clasamentul grupei inainte de meci, calculele calificarii facandu-se dupa fluierul de final.

"E un meci important si pentru voi, romanii, dar si pentru noi. Punctele sunt foarte importante. Fiecare meci are adevarul lui, fiecare echipa propune alta tactica, vom vedea ce va fi maine seara. Echipa Romaniei este una puternica. Fiecare jucator meci aduce o echipa cu alta tactica, cu alte idei. Eu nu ma uit la clasament inaintea unei partide.", a spus Laurent Blanc la conferinta de presa.

Palmares direct:

12.06.1932 Romania - Franta 6-3
22.03.1967 Franta - Romania 1-2
30.04.1969 Franta - Romania 1-0
28.04.1970 Franta - Romania 2-0
08.04.1972 Romania - Franta 2-0
23.03.1974 Franta - Romania 1-0
08.10.1994 Franta - Romania 0-0

11.10.1995 Romania - Franta 1-3
10.06.1996 Romania - Franta 0-1
13.02.2002 Franta - Romania 2-1
09.06.2008 Franta - Romania 0-0
11.10.2008 Romania - Franta 2-2
05.09.2009 Franta - Romania 1-1
08.10.2010 Franta - Romania 2-0

Echipele probabile:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Goian, Rat - Cocis, Bourceanu, C.Lazar - Nicolita, Stancu, Tanase;
Antrenor: Victor Piturca;

Franta Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - M'Vila, A. Diarra, Nasri - Remy, Benzema, Ribery;
Antrenor: Laurent Blanc;

Arbitru: Howard Webb.

Clasamentul Grupei D:

1.Franta 16 puncte (7 meciuri)
--------------------------------
2.Bosnia-Hertegovina 13p (7m)
--------------------------------
3.Belarus 12p (8m)
4.ROMANIA 11p (7m)
5.Albania 8p (7m)
6.Luxemburg 1p (8m).

Programul meciurilor de marti:

21:15 Bosnia-Hertegovina - Belarus
21:15 Luxemburg - Albania
21:30 ROMANIA - Franta

Intalnirea de la National Arena va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6634 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In general, nu ne adaptam cu stilul de joc al francezilor!

Si la nivel de natzionala si la cel de echipe de club, suntem mereu depasiti! La fel cum, de regula, pierdem intalnirile directe cu sarbii! Probabil asa se va intampla si de data asta: un meci urat, cu evolutzie a scorului defavorabila noua! Spre regretul meu si al multora!

 

natzional arena !!!!!

Se vede ca a murit domnul Pruteanu (Dumnezeu sa il odihneasca in pace...)...sa se ia putzin de stupida denumire aleasa...pai noi suntem romani sau spanioli? de ce nu se denumeste arena natzionala? asa e corect in limba romana. Chiar nimeni nu se sesizeaza cat de stupida e denumirea asta? mai ales ca e natzional arena si nu national arena...ca sa zicem ca i-am dat o conotatie straina.Asa se duce *** frumosul grai romanesc, azi un pic maine un pic pana...praful se alege de identitatea noastra....

 

cu cine jucam diseara ?

cu frantafrica ?
ribery e francez,dar ceilalti jucatori ce sint ?

daca echipelor de club li s-a permis totul,
in privinta echipelor nationale ar trebui ca uefa
sa impuna o conduita decenta in privinta componentei etnice a jucatorilor...

si astia ne fac pe noi tigani ?
mi-e greata de aceasta "franta" murdara,fara onoare.
am tot respectul pentru franta din 1982,1984...
unii dintre voi stiu de ce,cei care nu stiu sa caute...

regret ca nu avem echipa buna,as vrea sa-i calcam in picioare(la figurat) pe coloratii astia drogati...
din cauza lui r lucescu,romania a ajuns la nivelul
din 1950.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor