Cum sa dezmortesti patriotismul cu ajutorul lui Marcel (Opinii)

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 12:17
3982 citiri
Cum sa dezmortesti patriotismul cu ajutorul lui Marcel (Opinii)
Foto: tion.ro

Niste persoane care bifeaza precum Gigi Becali momentul imnului, adica asteapta sa treaca pentru a putea descheia punga cu seminte sau sticlele cu sampanie din timpul dinastiei Ming, au remarcat subit ca natiunea a fost privata de patrie, deoarece Marcel Pavel a dus-o la pisoar.

Vehiculul, un cantaret care plange de nervi deoarece nu are vocea lui Costel Busuioc, si nici macar mintea Danielei Crudu, dar se consoleaza cu prietenia lui Nicu Gheara, care in Romania lui Mircea Sandu valoreaza cat greutatea in aur a lui Piedone, a functionat, insa, pe post de unealta a destinului. Ceea ce nu e chiar de aruncat.

Ce combinatie fantasticade trairi! Fidel limitelor intelectuale, dar mai ales mostenirii sale de artist - are 50 de ani -, Marcel Pavel a eliminat din cantarea care-l scoate din minti pe Horea Moculescu deoarece nu e intr-o cheie majora, si pe patronul Stelei pentru ca face apel la un neam de adormiti, numele imparatului Traian. Ca sa nu se interpreteze politic.

Nu s-a interpretat, dar s-a sanctionat. Prefectul Capitalei, un tip apolitic, desigur, a amendat artistul si FRF cu cate 5.000 de lei. Autoritatea, prompta, a reperat onoarea ciuntita pe calea cenzurii de initiativa unui amarat cu pretentii de Caruso.

Acuma, reflexul unei triste amintiri, sau vesele, daca prestai la nunti, inmormantari si botezuri, nu ma ingrijoreaza deloc. Mi se pare chiar hazliu. Ca, de altfel, si faptul ca artistul a considerat necesar sa imbunatateasca cantecul adaugand doua note in fraza melodica, un artificiu, o cincime de tril.

Ca daca trendul popular arata o anumita preferinta, de ce sa nu facem din imnul national o manea - altfel ce putea socoti Marcel Pavel drept licenta artistica, daca are succes la nunti. Tot e bine ca nu le-a cerut sunetistilor, avand in vedere aceeasi indelenicire de credinta, sa bage un efect: va prezentam nationala-la-la.

Si ca dimensiunea povestii sa ia proportii comice pana la nivelul cel mai inalt, domnisoara EBa a tras din nou o compunere pe net, in care s-a intrebat cum o fi trecut artistul de bacalaureat, de vreme ce confunda un imparat cu un presedinte. Ca la asta am ajuns, sa se bata Elena Basescu si Marcel Pavel in diplome.

Situatia a fost salvata de Gigi Becali, inverzit de faptul ca printre cartitele de pe arena trebuie sa incapa si sosetele lui Banel, asa ca l-a pus pe Meme sa caute niste gazon cu aderenta de superglue. La ora la care scriu, era pregatit sa intampine camioanele din Olanda care aduceau pretiosul covor verde. "Du-te, Meme, gaseste ceva, ca il incerc pe National Arena, poate imi pun si eu la Palat".

Aia de la Cluj au fost mai destepti decat Oprescu. Au invitat la deschiderea stadionului lor, tot "Elite", dar mai ieftin, si cu iarba pusa acum trei luni, o formatie rock. Daca se intampla ceva, sa poata sa spuna ca au venit niste drogati si au vomitat pe el.

Gluma-gluma, dar sa vedem cu ce ramanem din toata povestea: cu o rusine normala, nationala, tipica, fara frisoane - mai ramanea sa spuna careva ca Dumnezeu n-a fost roman -, si un paradox: un reflex comunistoid ne-a reamintit ca ne iubim simbolurile. Si ce ne mai tin ele de cald...

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#imn scandal Marcel Pavel, #imn national amenda FRF, #meci Romania Franta imn, #gazon National Arena , #Euro 2012