Opinii: De ce premiem ratarile?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 11 Octombrie 2010, ora 18:06
2847 citiri
Opinii: De ce premiem ratarile?

Nationala de fotbal a Romaniei a pierdut, deloc surprinzator, si meciul cu Franta, din preliminariile pentru Euro 2012, insa sefii Federatiei Romane de Fotbal (FRF), atat de multumiti de munca prestata de Lucescu junior, l-au premiat pe acesta cu un nou contract.

Selectionerul va castiga, daca va semna pana la urma intelegerea, cu 50% mai mult decat in prezent si va conduce prima reprezentativa si in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014.

Reactia capilor fotbalului romanesc este cel putin curioasa si vine dupa un an negru in istoria echipei nationale, unul in care "tricolorii" condusi de Lucescu cel mic nu au reusit decat o singura victorie, in amicalul cu reprezentativa Hondurasului!

Mesajul este cat se poate de clar, performanta fiind un cuvant scos din vocabularul de la Casa Fotbalului, asta chiar daca, in momentul instalarii lui Razvan Lucescu i s-a stabilit ca obiectiv calificarea la Euro 2012.

Ce am jucat la Paris?

Sa fim sinceri, Romania nu a jucat mai nimic pe Stade de France, in ciuda corului entuziast de laudatori ai selectionerului. In prima repriza "tricolorii" s-au aparat supranumeric de parca ar fi jucat contra Spaniei sau Argentinei iar in partea secunda am avut o ocazie si jumatate, pe fondul erorilor defensivei adverse, nu a dominarii noastre.

Franta, o echipa modesta in acest moment in fotbalul mare, a jucat incantator ajutata de tactica si jucatorii alesi de Lucescu. Baricati pe doua randuri in 30 de metri am lansat practic o invitatie la gol adversarilor, care nu au refuzat. Ba dimpotriva, au avut o puzderie de ocazii si numai Pantilimon si cuplul Chivu-Tamas au facut ca acel 0-5 de la Belgrad sa ramana la stadiul de amintire urata.

Antrenorul si aparatorii lui sustin ca nu se poate mai mult cu actualii jucatori, insa unde sunt incercarile de a cladi o noua echipa? In Costin Lazar, in Marius Constantin, in cei 5 fundasi stanga convocati? De ce nu sunt incercati jucatori noi la prima reprezentativa nici macar in amicale, de ce un Varga, un Balan sau un Cristi Ianu, si acestia sunt doar cateva exemple, sunt ignorati? Unde sunt trialurile de pe vremea lui Boloni, cand zeci de fotbalisti veneau la lot pentru a demonstra de ce sunt in stare?

Mircea Sandu & Co. ignora cu buna stiinta toate aceste lucruri, ignora si faptul ca "tricolorii" nu au practic nicio sansa de calificare la Euro daca jocul nu va fi imbunatatit simtitor in urmatoarele luni.

In schimb, premiaza contraperformanta cu sute de mii de euro pe an, salariu nesimtit intr-o tara in care nesimtirea a fost ridicata la rang de virtute.

Asta in timp ce niste anonime ca Georgeta Andrunache, Viorica Susanu si Constantina Dita asteapta si acum premiile pentru niste amarate medalii de aur castigate la Olimpiada din 2008. Poate ca ar fi fost mai bine daca nici macar nu se calificau pentru jocurile de la Beijing, se pare ca ar fi avut mai multe sanse la premiere.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#FRF contract Razvan Lucescu, #Romania invinsa Franta, #Razvan Lucescu premiat FRF, #Razvan Lucescu echipa nationala , #Euro 2012
Comentarii