Nationala Romaniei a ratat calificarea la Euro 2012

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 23:41
3102 citiri
Nationala Romaniei a ratat calificarea la Euro 2012

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2012, "tricolorii" fiind eliminati si din punct de vedere matematic din lupta pentru primele doua pozitii in clasamentul grupei.

Penultima etapa din preliminarii a aratat exact care a fost nivelul echipei noastre in aceasta campanie, in timp ce "tricolorii" s-au chinuit pentru un egal cu Belarus, bosniacii au demolat Luxemburgul iar Franta a trecut la pas de Albania, cele doua formatii asigurandu-si astfel primele doua pozitii in clasamentul grupei.

Totusi, ratarea acestei calificari i se poate imputa doar in mica masura actualului selectioner, Victor Piturca, fostul antrenor, Razvan Lucescu, fiind cel care poarta responsabilitatea acestui esec.

Sub comanda lui Lucescu cel mic Romania a inceput cum nu se putea mai prost aceste preliminarii, cu doua remize (1-1 cu Albania acasa si 0-0 cu Belarus in deplasare) si doua infrangeri (0-2 cu Franta si 1-2 in Bosnia) in primele 4 meciuri din grupa, "tricolorii" iesind din cartile calificarii inca de atunci.

Au urmat apoi trei victorii consecutive ("dubla" cu Luxemburg si returul cu Bosnia) si doua remize, cu Franta si Belarus, insa raul era deja facut si sansele noastre de calificare tineau de domeniul fantasticului.

Ramane o pata destul de neagra pe blazonul primei noastre reprezentative, care a iesit in genunchi dintr-o grupa preliminara accesibila, cu un singur adversar de clasa, si acela intr-o perioada de cautari si reconstructie, cu o echipa la nivelul nostru si cu alte trei care nu trebuiau sa puna mari probleme.

Nu s-a intamplat asa si ne pregatim de preliminariile Campionatului Mondial din 2014, cand vom intalni Olanda, Turcia si o Ungarie aflata intr-un progres evident.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romania ratare calificare euro, #Romania preliminarii Euro 2012, #romania rezultate preliminarii euro 2012, #grupa Romania preliminarii Euro 2012 , #Euro 2012