Romania poate pierde organizarea finalei Europa League din 2012

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:14
1664 citiri
Romania poate pierde organizarea finalei Europa League din 2012

Exista riscul ca Stadionul National sa nu poata gazdui finala UEFA Europa League, in 2012, daca Primaria Capitalei nu face comanda si nu plateste, pana la sfarsitul anului, un avans de cel putin cinci milioane de euro pentru acoperisul retractabil, a avertizat, joi, viceprimarul Mircea Raicu.

Raicu a precizat ca exista doar trei firme care produc acest tip de acoperis si doar una singura care il monteaza, in conditiile in care, in lume, se mai construiesc in prezent sase astfel de stadioane.

Chiar in cazul in care se face comanda la timp, stadionul tot nu va fi finalizat pana in luna ianuarie 2011, asa cum anuntase primarul general Sorin Oprescu, ci cel mai probabil lucrarile se vor termina in aprilie-mai 2011, pentru ca municipalitatea a intarziat finantarea, a mai adaugat viceprimarul Raicu.

In replica, primarul general Sprin Oprescu a taxat remarcile lui Mircea Raicu drept afirmatii electorale.

In luna octombrie, Primaria Capitalei a semnat actul aditional prin care Stadionul National va avea acoperis retractabil, costurile acestuia fiind de circa 20 milioane euro, potrivit edilului-sef Sorin Oprescu. Oprescu a precizat atunci ca stadionul este finalizat in proportie de circa 50%, el putand fi gata pana la finele anului viitor.

Edilul sef a mai precizat ca, anul acesta, primaria va asigura o finantare de 85 milioane lei din cele 200 milioane necesare, restul sumei urmand a veni de la guvern. Oprescu a mai spus ca o problema care trebuie rezolvata va fi amenajarea spatiilor comerciale de la stadion, in acest sens urmand sa invite specialisti de la stadionul din Frankfurt, folosit ca model pentru cel din Bucuresti. O alta problema este aceea a celor 3000 de locuri de parcare din apropiere, pentru ca o parte din terenul pe care ar urma sa fie construite cele doua parcari turn este privat.

Lucrarile la viitorul Stadion National au inceput in toamna lui 2007, cand, dupa un meci de fotbal Romania-Albania, a fost demontata simbolic o gradena. Noua arena va gazdui, in 2012, finala UEFA Europa League - fosta Cupa UEFA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#noul Stadion National, #Romania organizare finala Europa League, #finala Europa League Bucuresti , #Euro 2012