Capitanul "tricolorilor", despre actuala echipa a Romaniei: "Nu vreau sa jignesc!"

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 16:55
3197 citiri
Capitanul "tricolorilor", despre actuala echipa a Romaniei: "Nu vreau sa jignesc!"
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Razvan Rat, spune ca nationala din urma cu 14 ani, de la debutul lui, "avea mai multa calitate" decat cea de acum.

"Daca ar fi sa compar cu meciul meu de debut, s-au schimbat multe in acesti 14 ani. Atunci era doar un meci amical, acum va fi o partida de la Campionatul European. Ba mai mult, va fi jocul de deschidere al turneului!

Ei nu mai sunt campioni mondiali si europeni, dar trebuie sa recunosc cu toata sinceritatea, fara sa jignesc sau sa subestimez pe cineva de acum, ca echipa Romaniei de atunci avea mai multa calitate.

Cu toate astea, sunt mandru de actuala reprezentativa care este formata dintr-un grup puternic de jucatori, un grup unit, ca dovada faptul ca am reusit calificarea dupa opt ani", a spus Rat, intr-un interviu pentru site-ul FRF.

Razvan Rat compara nationala Romaniei cu o echipa de top din Europa

Debutul acestuia la echipa nationala a avut loc pe 13 februarie 2002, in amicalul pierdut la Paris, contra Frantei, scor 1-2. Atunci, Rat a intrat titular, iar antrenor era tot Anghel Iordanescu.

"E un moment pe care nu ai cum sa il uiti, tinand cont de imprejurari. Tin minte emotiile convocarii, faptul ca nu credeam ca voi fi titular. Abia in dimineata jocului am aflat. M-a chemat domnul Iordanescu in holul hotelului, m-a luat deoparte si mi-a dat vestea.

Dupa aceea am inceput sa am emotii mari, ma gandeam ca voi juca impotriva campioanei mondiale si europene, pana seara genunchii mei s-au scuturat serios. Imi aduc aminte vestiarele, intrarea pe gazon, salutul, momentul intonarii imnului, absolut tot!

Franta avea jucatori extraordinari, eu veneam de la tineret, cu emotii, si nu am fost prea dezinvolt in ceea ce am realizat pe teren. De aceea am si fost inlocuit la pauza", a spus Razvan Rat, care va implini 35 de ani cu doua saptamani inainte de EURO 2016.

Pierdere teribila pentru echipa nationala: ce-a patit capitanul "tricolorilor"

Nu in ultimul rand, acesta a precizat ca va reveni pe gazon la sfarsitul lunii martie, cu circa doua luni si jumatate inainte de meciul de debut de la EURO 2016, tot impotriva Frantei.

Din echipa Romaniei din 2002 faceau parte jucatori precum Gica Popescu, Adrian Ilie, Tiberiu Ghioane sau Florin Soava.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Razvan Rat echipa nationala, #Razvan Rat Franta 2002, #Razvan Rat EURO Franta , #Euro 2016