EURO 2016: Prezentarea adversarelor Romaniei - de cine trebuie sa ne temem

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 19:59
3200 citiri
EURO 2016: Prezentarea adversarelor Romaniei - de cine trebuie sa ne temem
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei - Pagina oficiala

Romania a fost repartizata in Grupa A la EURO 2016, alaturi de nationalele Frantei, Elvetiei si Albaniei.

Ziare.com va prezinta, pe scurt, cele trei adversare ale nationalei noastre:

Franta

Echipa antrenata de Didier Deschamps a fost calificata din oficiu, in calitate de tara organizatoare.

Nationala "cocosului galic" are o multime de vedete, in frunte cu atacantii Karim Benzema, Antoine Griezmann, Anthony Martial si Olivier Giroud, precum si mijlocasii Paul Pogba, Morgan Schneiderlin si Blaise Matuidi, fundasii Eliaquim Mangala, Raphael Varane si portarul Hugo Lloris.

Este a 9-a prezenta la un Campionat European, castigand editiile din 1984 si 2000 si gazduindu-le pe cele din 1960 si 1984.

Romania si-a aflat adversarele de la EURO 2016 - debutam cu Franta, in meciul de deschidere al turneului

Elvetia

Echipa antrenata de Vladimir Petkovic a reusit sa termine pe locul 2 grupa din preliminarii din care a facut parte, castigata categoric de Anglia.

Vedetele echipei sunt Xherdan Shaqiri, fost la Bayern Munchen si Inter Milano, Granit Xhaka, Gokhan Inler si unul dintre cei mai buni fundasi stanga din lume, Ricardo Rodriguez, de la Wolfsburg, precum si fundasul dreapta al lui Juventus Torino, Stephan Lichtsteiner, si atacantii Josip Drmic si Haris Seferovici.

Este a 4-a prezenta la un Campionat European, reusind doar o victorie in precedentele trei, in 2008, cand a si organizat turneul impreuna cu Austria, dar nu a reusit sa depaseasca faza grupelor.

Albania

Echipa antrenata de Gianni De Biasi este cea mai mare surpriza a preliminariilor, reusind sa se califice direct, de pe locul 2, intr-o grupa in care a depasit nationalele Danemarcei si Serbiei.

Chiar daca la prima vedere nu pare a avea jucatori cunoscuti, vedeta este mijlocasul lui FC Basel, Taulant Xhaka, fratele elvetianului Granit Xhaka. De asemenea, albanezii mai au jucatori precum Elseid Hysaj, fundas dreapta de la Napoli, si portarul lui Lazio Roma, Etrit Berisha.

Este prima prezenta la un turneu final pentru micuta nationala din Balcani.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#adversare Romania EURO 2016, #Romania grupe Euro 2016, #adversari Romania Grupa A , #Euro 2016