Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jocurile lui Iordanescu. Care este miza umilirii lui Alibec?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Mai 2016, ora 07:20
10811 citiri
Jocurile lui Iordanescu. Care este miza umilirii lui Alibec?

Denis Alibec, cel mai in forma atacant roman al momentului, are sanse mari sa nu fie prezent in lotul echipei nationale la Campionatul European din cauza unei accidentari vechi si a unei strategii care te face sa iti pui o serie de intrebari.

Pana acum avem doar versiunea lui Alibec si a "aliatilor" sai de la Astra, asta pentru ca Anghel Iordanescu, alta data destul de dispus sa intervina macar telefonic la emisiunile posturilor de sport, tace malc.

Potrivit lui Alibec si celor de la Astra, atacantul care a impresionat in play-off-ul Ligii 1, avand o contributie decisiva in castigarea titlului, accidentarea la mana a avut loc in urma cu trei saptamani. Au urmat mai multe controale medicale, discutii cu doctorii, dar si cu cei de la nationala, iar Alibec a decis sa amane operatia pana dupa Euro pentru a nu-si periclita sansele de a ajunge la turneul final.

Lucrurile au luat o intorsatura urata dupa schimbarea medicului loturilor nationale, inlocuitorul lui Pompiliu Popescu transmitandu-i jucatorului ca trebuie sa se opereze. In acelasi timp, Iordanescu i-a transmis ca, daca se opereaza si lipseste mai mult de cateva zile, isi poate lua adio de la Euro. In acelasi timp, acelasi Iordanescu ar fi spus ca nu prea sa riste sa ia la turneul final un jucator care se poate accidenta grav la o simpla cadere pe mana afectata.

Repet, este vorba doar despre dezvaluiri ale taberei "Alibec", insa lipsa de reactie a selectionerului ma face sa cred ca nu sunt foarte departe de adevar.

Iar daca lucrurile chiar stau asa, Iordanescu are o mare problema. Dincolo de convocarile unor jucatori care n-au aratat absolut nimic, cum sunt Ivan, de la Craiova, sau Ropotan, de la Pandurii, "Generalul" face un joc destul de periculos.

Ca orice antrenor cu ceva rezultate, Iordanescu este extrem de orgolios si, binenteles, crede ca stie mai bine decat microbistul de rand cum trebuie alcatuita echipa. Alibec nu este unul dintre favoritii sai, acest lucru observandu-se lesne din declaratiile despre kilogramele in plus ale jucatorului, atunci cand a transformat in dezbatere publica o discutie ce trebuia sa fie privata.

Totusi, varful Astrei a "prins" lotul extins datorita unor evolutii de exceptie, care au provocat o presiune media fabuloasa. Iordanescu a facut un pas inapoi, l-a luat pe Alibec in lot si se parea ca va fi de asemenea obligat sa il si foloseasca. Pentru ca nu poti sa joci titular cu Ivan sau Stancu si sa-l tii pe banca pe omul care a decis titlul in Romania.

Astfel, din nimic a aparut povestea accidentarii. O accidentare veche, despre care toata lumea stia si care abia acum, in ajunul plecarii in stagiul de pregatire din Italia, devine o problema peste care staff-ul nationalei nu vrea sa treaca.

Denis Alibec a jucat accidentat in Liga 1 si a facut-o foarte bine. Intr-un final de sezon cu meciuri nebune, Astra a riscat si a utilizat cel mai bun atacant din Romania. Daca Iordanescu era atat de ingrijorat, logica spune ca trebuia sa discute cu Alibec dupa ce echipa lui a devenit campioana din punct de vedere matematic. Urmau doua jocuri fara miza, o perioada perfecta pentru ca fotbalistul sa se opereze la mana si sa fie apt 100% pentru Euro.

Dar Iordanescu a tacut, asteptand parca momentul ideal pentru a-i face vant atacantului din trenul nationalei. Un vant pe care nici microbistii si nici jurnalistii n-au cum sa-l conteste. Sau au?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iordanescu Alibec nationala, #Alibec accidentat nationala, #Alibec Iordanescu nationala convocare , #Euro 2016
Comentarii