Sansele Romaniei la Euro 2016 - analiza Ziare.com

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 24 Mai 2016, ora 12:00
7895 citiri
Sansele Romaniei la Euro 2016 - analiza Ziare.com
Foto: Hepta.ro

Nationala de fotbal a Romaniei s-a calificat la Euro 2016, primul turneul final la care "tricolorii" acced dupa o pauza de opt ani, si are suficiente motive pentru a spera ca reuseste sa treaca macar de faza grupelor.

"Iesirea" din Grupa A este, de altfel, si obiectiv trasat de presedintele FRF inaintea Campionatului European.

Atunci cand vorbim de sansele "tricolorilor" de a se califica in faza eliminatorie din Franta trebuie sa ne gandim in primul rand la formatul competitiei. Este primul Campionat European in "formula extinsa", cu 24 de echipe calificate, iar acest lucru inseamna ca reprezentativa noastra are sanse de a ajunge in optimile de finala chiar si de pe locul al treilea din grupa.

In al doilea rand, selectionata lui Iordanescu a fost plasata intr-o grupa relativ usoara, cu adversari complicati, dar abordabili chiar si pentru o reperzentativa de calibrul Romaniei.

Franta, tara gazda, abordeaza turneul final fara starul Karim Benzema, insa chiar si asa isi propune sa joace finala, iar Elvetia si Albania vin la Euro cu echipe talentate, dar cumva lipsite de experienta.

De cealalta parte, nationala noastra va ajunge la turneul final cu un lot echilibrat, din care nu lipsesc jucatorii cu experienta si nici cei tineri.

In preliminarii, apararea a fost punctul forte al Romaniei si nu sunt indicii ca "Generalul" vrea sa schimbe radical tactica. Dimpotriva chiar, este de asteptat ca strategia sa fie aceea de a nu primi gol si de a incerca sa lovim decisiv pe contraatac.

Linia defensiva va fi una experimentata si rodata, cu Rat, Dragos Grigore, Chiriches si, probabil, Sapunaru, in fata lui Tatarusanu. Cei doi inchizatori, Pintilii si Hoban, vor incerca sa acopere eventualele "gauri" din fata careului, iar "aripile" Torje si Stancu vor trebui sa dubleze fundasii laterali.

In aceste conditii, atacul se va baza pe explozia jucatorilor de banda, pe inventivitatea mijlocasului central, fie ca acesta va fi Stanciu, Maxim sau chiar Sanmartean, si pe forta de patrundere a unicului varf.

Este o tactica deloc ofertanta pentru publicul spectator, insa care a dovedit ca, in anumite circumstante, poate aduce rezultate. Prin urmare, sunt sanse destul de mari ca "tricolorii" sa isi indeplineasca obiectivul si sa se califice cel putin in optimile de finala.

ECHIPA PROBABILA A ROMANIEI:

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Tatarusanu - Rat, Dragos Grigore, Chiriches, Sapunaru - Pintilii, Hoban - B.Stancu, Stanciu, Torje - Keseru (Alibec)

Campionatul European se desfasoara in perioada 10 iunie - 10 iulie, iar reprezentativa noastra va avea onoarea de a evolua in chiar prima zi, in meciul de deschidere contra gazdei Franta.

Pe toata durata Euro 2016, site-ul Ziare.com va va tine la curent cu cele mai noi informatii. In sectiunea dedicata turneului final veti putea gasi prezentarile celor 24 de echipe calificate, cele mai noi stiri, dar si transmisii in format LIVE Text ale tuturor partidelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Romania Euro 2016, #nationala Romania Euro 2016 analiza, #sanse Romania Euro 2016 , #Romania
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Sansele Romaniei la Euro 2016 - analiza Ziare.com"