Romania, pedepsita de UEFA dupa incidentele de la meciul cu Spania - UPDATE

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 19:00
14154 citiri
Romania, pedepsita de UEFA dupa incidentele de la meciul cu Spania - UPDATE
Foto: frf.ro

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a fost pedepsita de UEFA ca urmare a incidentelor de la meciul cu Spania, din preliminariile pentru EURO 2020.

"Tricolorii" vor disputa fara spectatori meciul cu Norvegia, programat pe 15 octombrie pe National Arena.

De asemenea, nationala noastra a fost avertizata de UEFA ca va mai primi suspendari daca fanii romani nu se vor opri.

Aceasta decizie a fost luata dupa ce la meciul cu Spania doi suporteri au patruns pe teren.

In plus, pe teren au fost aruncate petarde, iar din peluza s-au auzit scandari cu conotatie xenofoba.

In urma acestei decizii, FRF intentioneaza sa umple National Arena cu copii pana in 14 ani, deoarece regulamentul UEFA permite accesul lor.

UPDATE: Federatia Romana de Fotbal a transmis un comunicat de presa dupa decizia luata de UEFA, pe care il redam mai jos integral:

In ciuda apelurilor repetate ale Federatiei Romane de Fotbal, prin canalele de comunicare inaintea partidelor cu Spania si Malta, cat si pe durata acestora, prin crainicul partidei si mesajele dispuse public pe stadion, comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei nationale aduce o noua sanctiune din partea UEFA.

Federatia Romana de Fotbal a fost informata vineri, 20 septembrie 2019, cu privire la decizia luata de Comisia de Disciplina a UEFA in urma rapoartelor intocmite la partidele Romania - Spania si Romania - Malta, din preliminariile pentru EURO 2020, disputate pe 5 si 8 septembrie, pe Arena Nationala din Bucuresti, respectiv stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti.

Astfel, FRF a fost sanctionata cu plata a 83.000 de euro pentru scandarile rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte in suprafata de joc si patrunderea spectatorilor pe gazon.

In plus, urmatorul joc de pe teren propriu din preliminariile EURO 2020, Romania - Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Nationala, se va disputa cu portile inchise.

De asemenea, timp de un an, Federatia Romana de Fotbal se va afla sub atenta supraveghere a forului de la Nyon si, in cazul in care incidentele se vor repeta, inca un meci va fi disputat cu portile inchise.

Romania a mai evoluat fara spectatori in grupa de Liga Natiunilor, anul trecut, in duelul cu Muntenegru de la Ploiesti, ca urmare a unei sanctiuni primite in preliminariile EURO 2016, si impotriva Lituaniei, tot pe stadionul "Ilie Oana".

C.S.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Romania Euro 2020, #Romania suspendata UEFA , #EURO 2020