UDMR ii raspunde lui Mircea Sandu

Joi, 13 Iunie 2013, ora 20:42
1901 citiri
UDMR ii raspunde lui Mircea Sandu

Deputatul UDMR Marko Attila sustine, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui FRF, Mircea Sandu, care a acuzat Uniunea ca incearca sa obtina la FIFA o sanctiune impotriva fotbalului romanesc, ca formatiunea isi doreste ca stadioanele sa nu fie goale, ci pline cu suporteri civilizati.

"Am citit cu surprindere declaratia dumneavoastra in legatura cu demersurile noastre fata de unele evenimente cu tenta rasista sau intoleranta din fotbalul romanesc. Asa cum am mai spus si inainte, accentuez ca niciodata nu am avut intentia si nici scrisorile noastre nu au ca scop indepartarea suporterilor din stadioane. In scrisoarea adresata recent FIFA, noi chiar am salutat faptul ca federatia internationala nu a dispus acest lucru. Suporterii civilizati nu au nici o vina si nu merita o asemenea sanctiune. Suntem convinsi ca un stadion intreg nu trebuie sa raspunda pentru faptele unui numar mic de suporteri", scrie Marko Attila.

El adauga ca UDMR doreste stadioane pline de suporteri civilizati.

"Ceea ce am dorit si dorim in continuare este sa sensibilizam atat FRF cat si FIFA sau UEFA, dupa caz, deoarece asemenea manifestari nu isi au locul in lumea sportului. Nu pentru sanctiuni, nu pentru razboi inutil, ci pentru scopul nobil si nealterat al sportului. De aceea am spus si in scrisoarea noastra ca pe langa dreptul evident al FRF de a contesta decizia FIFA, am dori sa vedem in paralel si unele masuri concrete, aici, acasa, in vederea combaterii acestui fenomen. Noi nu vrem stadioane goale ci vrem stadioane pline de suporteri civilizati! Si suntem siguri ca aveti instrumentele de a asigura acest lucru. In final, permiteti-mi sa nu ridic manusa aruncata cu afirmatia potrivit careia mancam mancare romaneasca. Mai degraba va invit sa stingem taisul acestei afirmatii cu o gluma: eu mananc paine cu cartofi secuiesti si gulas (cand am ocazia sa il prepar dupa gustul meu). Chiar va ofer sa gustati", se mai arata in comunicat.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, ca UDMR incearca sa obtina la FIFA o sanctiune impotriva fotbalului romanesc, precizand ca miza este in proportie de suta la suta meciul direct cu Ungaria, din preliminariile CM 2014.

Intrebat daca UDMR a trimis la FIFA o noua scrisoare, in care sunt semnalate manifestari cu caracter rasist ale fanilor la meciul amical Romania - Trinidad Tobago, oficialul FRF a afirmat ca nu are cunostinta de un astfel de demers, dar in acelasi timp a mentionat ca implicarea politicului in fotbal nu este normala.

"Nu stiu de un astfel de demers, dar e vorba din punctul meu de vedere de un exces al reprezentantilor UDMR. Se incearca obtinerea unei sanctiuni impotriva fotbalului romanesc, ceea ce nu cred ca este corect. Nu este corect pentru ca ei traiesc pe acest teritoriu, aici au facut afacerile, aici au taiat padurile si mananca mancare romaneasca. Cred ca ar trebui sa fie mai atenti cu ceea ce fac. E un risc pe care si-l asuma. Daca fac acest lucru, FIFA va deschide o noua ancheta, pentru ca e a doua oara. Nu ne ajunge ca suntem cum suntem la ora actuala, mai intervine si politicul acum. Este vorba numai de politic. Asta este. Suta la suta miza este meciul direct cu Ungaria. Stim care e comportamentul unora dintre politicienii UDMR. E un risc pe care si-l asuma atat personajul in discutie cat si institutia", a spus Mircea Sandu.

Sandu crede ca institutiile statului ar trebui sa ancheteze si "taierea padurilor", nu numai cazuri din fotbal. Cu toate acestea, seful de la Casa Fotbalului a adaugat ca oamenii politici nu pot strica "relatia excelenta" dintre federatia romana si cea maghiara. "Nu a scris nimeni despre scandari rasiste la acel meci, nu a fost nicio reactie. Sunt opt zile de atunci, nu a scris nimeni nimic. Este exact ceea ce intuiesc. E o actiune a politicienilor din UDMR sau o parte dintre ei. Nu se ocupa doar de taierea padurilor si consecintele se vad acum in zone precum Harghita. Poate ca institutiile statului ar putea declansa o ancheta si pe partea asta, nu numai spre noi, astia cu fotbalul. Noi suntem intr-o relatie exceptionala cu federatia maghiara, au fost aici, au inspectat hotelurile, au inspectat stadionul, s-au purtat cu noi exceptional la Budapesta. Relatia dintre fotbalul maghiar si romanesc este excelenta. Daca politicienii doresc sa o strice, nu au nicio sansa cu noi", a explicat Mircea Sandu.

Echipa nationala a Romaniei se afla in lupta directa cu reprezentativa Ungariei pentru ocuparea locului doi in grupa D a preliminariilor care asigura participarea la barajul de calificare la CM 2014. In momentul de fata, dupa sase partide disputate, Romania ocupa locul trei al clasamentului, la un punct in spatele Ungariei, care se afla pe pozitia a doua. Cele doua selectionate se intalnesc la 6 septembrie, pe Arena Nationala din Bucuresti, intr-un meci al carui rezultat poate decide echipa care se califica la baraj.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#UDMR raspunde Mircea Sandu, #UDMR scandal Mircea Sandu , #Mircea Sandu