Reactii dupa Romania - Muntenegru: Daum, criticat de nume grele ale fotbalului romanesc

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 14:43
7741 citiri
Reactii dupa Romania - Muntenegru: Daum, criticat de nume grele ale fotbalului romanesc
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Nationala Romaniei a reusit doar un egal la meciul de debut al selectionerului Christoph Daum pe banca tehnica, 1-1 cu Muntenegru, in preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Tehnicianul neamt este insa criticat de nume mari ale fotbalului romanesc.

Gabi Balint, fost antrenor secund la nationala Romaniei si la Galatasaray Istanbul si fost antrenor principal al nationalei Moldovei, printre altele, sustine ca echipa nationala a fost una "lenta".

"Nu am asteptat minuni de la Daum. Nu am asteptat minuni de la echipa nationala. Ma asteptam, pe undeva, sa fie un meci de nivelul asta. Eu cred ca nu a functionat sistemul pe care l-a propus astazi, cu Bicfalvi, Hoban si cu Sapunaru, in zona centrala.

Am avut o echipa lenta, o echipa lunga, care a jucat de multe ori cu mingi lungi, pierdute. Stanciu nu si-a gasit locul si a gresit foarte multe pase, mai ales in prima repriza", a spus Balint, citat de Digi Sport.

Nici fostul antrenor al Rapidului si Gloriei Bistrita, Ioan Ovidiu Sabau, nu are cuvinte de lauda despre Daum.

"Nu stiu care a fost ideea lui cu Bicfalvi. Aveam nevoie de jucatori mai rapizi, iar cei trei de la mijloc au aceleasi caracteristici, mai mult defensivi si care in mare parte paseaza lateral. Ei au vrut sa ne tina cu spatele la poarta si au reusit. Noi am gresit pentru ca am verticalizat putin. Chipciu putea sa fie o solutie.

Daum a declarat ca va juca mult pe atac, dar in afara de Stanciu... E singurul care a incercat ceva, un drilbling ceva. E prea putin pentru un astfel de meci. La un moment dat jucam cu trei fundasi, nu am inteles nimic", a spus fostul international roman, citat de Dolce Sport.

Si fostul antrenor al lui Dinamo si al nationalei, Cornel Dinu, a recunoscut ca nu a inteles nimic din tactica meciului.

"Am jucat cu un antrenor neamt o partitura romaneasca. Ne-a anuntat ca va juca in pressing, dar lucrurile astea de propaganda le-am trait inainte de 1989. Nu a semanat nimic ce am jucat cu ce a anuntat neamtul inainte. Eu nu am inteles nimic din ce am jucat.

Formula de joc a fost mai mult decat paguboasa. Aparatorii centrali nu sunt de nivel international. La mijlocul terenului a fost un haos organizat. Nu se poate cand joci acasa sa evoluezi cu un 'Motan' contra unor muntenegreni puternici. Stancu nu confirma de cativa ani de zile. Mai nimereste cate un sut, asa... Iar pe Andone degeaba il bagi pe teren, pentru ca el este un jucator de culoar si nu avea cine sa il serveasca.

Totul a fost o intamplare in jocul nostru, inclusiv golul marcat. Noua ne ramane speranta. Mie neamtul acesta nu mi-a placut de la inceput, pentru ca nu a fost un creator de echipe, ci a beneficiat de ceea ce s-a facut. Drama a fost ca Daum nu a inteles nimic din ce pot jucatorii romani", a spus Cornel Dinu.

La randul sau, fostul antrenor al Politehnicii Timisoara si al Otelului Galati, Basarab Panduru, este nemultumit de meci si de Christoph Daum.

"Puteam castiga din penalti, dar nu meritam sa castigam. Cred ca rezultatul de egalitate este mai normal. Dupa parerea mea, am facut o prima repriza slaba si o a doua repriza mai slaba decat prima. Jocul din seara asta a adus mai mult a antrenor neamt cu fotbal romanesc. Am ales singurul neamt care putea sa joace romaneste.

(...) Am facut un meci slab, un meci in care nu am aratat nimic din ceea ce ne spunea antrenorul ca se va intampla. Sau cel putin eu nu am vazut", a spus si Panduru.

Nu in ultimul rand, fostul atrenor al Stelei Mihai Stoichita, a spus despre Daum ca "a fost parasutat intr-o lume total noua pentru el", relateaza Prosport.ro.

"A fost un joc haotic, debusolat total! Nu e de vina Daum, ci cel care il sfatuieste sa joace asa. Bicfalvi se calca pe picioare cu Stanciu, toti ne inghesuiam in centru. Nici contraatac nu am putut face, nu aveam cu cine face. Cred ca Daum si-a dat seama ca trebuie sa faca altceva, nu se poate asa.

Daca o sa continuam asa, o sa fim de rasul grupei. Daca mai facem un meci nul in urmatoarele doua partide suntem iesiti din calculele calificarii", a mai precizat Mihai Stoichita.

Citeste ce a spus Daum despre penaltiul ratat de Stanciu

Iata ce a spus Daum despre penaltiul ratat de Stanciu si cine trebuia sa il bata

Citeste si ce a declarat Christoph Daum imediat dupa meci

Citeste mai multe despre meciul dintre Romania si Muntenegru

Romania a debutat cu o remiza in preliminariile Mondialului din 2018, "tricolorii" impiedicandu-se acasa de Muntenegru, scor 1-1.

Accesati acest link pentru a vedea care este situatia din grupa Romaniei

Adi Popa a deschis scorul pentru noi, Jovetici a egalat dupa numai cateva minute, iar Nicolae Stanciu a ratat un penalti in finalul prelungirilor, la ultima faza a partidei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reactii meci Romania Muntenegru, #critici Daum Romania Muntenegru, #Christoph Daum Romania Muntenegru , #preliminarii Cupa Mondiala