Bucurie in galben: Ei sunt "tricolorii" care s-au calificat la Euro

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 30 Martie 2011, ora 09:51
2875 citiri
Bucurie in galben: Ei sunt "tricolorii" care s-au calificat la Euro
Foto: prosport

In ziua "derbiului" cu Luxemburg, cand toti ochii erau atintiti asupra glumei de echipa pregatita de Razvan Lucescu, 11 pusti, imbracati in galbenul care ne scotea pe strazi in '94, au obtinut calificarea la un turneu final de Campionat European.

Echipa nationala de juniori sub 17 ani a disputat meciul decisiv pe teren strain, in Ungaria, si nu s-a facut de ras.

Timisoreanul Filip a profitat de o gafa a fundasilor maghiari, a pivotat frumos in careul advers si a reusit sa deschida scorul inca din minutul 2. A urmat apoi o bijuterie a lui Iulian Rosu, jucator legitimat la Steaua, care a dublat avantajul Romaniei transformand impecabil o lovitura libera de la 25 de metri.

Meteahna antrenorilor roman, de a retrage imediat echipa in defensiva, l-a cuprins si pe selectionerul Vasii, iar adversarii au redus din diferenta cu 7 minute inainte de final, prin Szecsi.

Finalul de meci a fost unul electrizant. In ultimul minut, arbitrul dicteaza un penalti pentru unguri in urma unui duel in careul nostru. Acelasi Szecsi vine sa execute. Mijlocasul maghiar isi aseaza balonul, isi alege un colt si trage, insa a uitat probabil ca in poarta Romaniei se afla "uriasul" Branescu, goalkeeperul cumparat recent de Juventus reusind sa "scoata" cu un plonjon de zile mari.

Au urmat 3 minute de panica, micii nostri reprezentanti grabindu-se sa respinga, de cele mai multe ori la intamplare, fiecare balon adus de maghiari spre poarta noastra.

Fluierul de final a venit intr-un tarziu si imaginea de pe cocheta arena ungara este superba. Jucatori ai nationalei se imbratiseaza, plang de bucurie si ii multumesc lui Dumnezeu pentru o calificare la un turneu final. In careul pe care nu l-a mai parasit, capitanul Branescu cade in genunchi si nu isi poate opri lacrimile. Imediat, colegii vin si il imbratiseaza, se joaca "gramada cere varf"... doar sunt copii de nici 17 ani!

Imaginea evoca amintiri din ani de mult trecuti, cand tricourile echipei nationale nu erau colorate in functiile de toanele unui sponsor, cand oamenii isi pierdeau noptile urmarind transmisiile dintr-o America mai aproape ca oricand, cand Romania juca.

Avem viitorul asigurat: Romania U17 s-a calificat la Euro 2011

Ei sunt micii eroi:

Laurentiu Branescu (Juventus Torino), Alexandru Petresc (Muresul Deva), Ioan Neag ("U" Cluj), Ionut Putanu (Viitorul Constanta), Bogdan Mitache (Viitorul Constanta), Claudiu Bumba (FC Baia Mare), Bogdan Tiru (Viitorul Constanta), Andrei Vastag (L.P.S. Banatul), Stelian Filip (L.P.S Banatul), Iulian Rosu (Steaua), Gabriel Iancu (Viitorul Constanta). REZERVE: Ciprian Misu (U Craiova), Fabian Himcinschi (Unirea Alba Iulia), Darius Buia (L.P.S Banatul)

Antrenor: Adrian Vasii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania calificare Campionat European, #echipa nationala Under 17, #Romania victorie Ungaria , #Razvan Lucescu