Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

APIA cheama producatorii agricoli la discutii pe tema efectuarii platilor la hectar

Luni, 21 Iulie 2008, ora 20:17
1350 citiri
APIA cheama producatorii agricoli la discutii pe tema efectuarii platilor la hectar

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a invitat reprezentantii Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) sa discute despre efectuarea platilor la hectar, informeaza un comunicat de presa emis luni de APIA.

"In cadrul acestei intalniri, conducerea APIA doreste sa prezinte reprezentantilor acestei asociatii situatia reala cu privire la efectuarea controlului si a platilor, avand in vedere faptul ca FNPAR a vehiculat in mass media informatii incorecte care afecteaza increderea fermierilor in Agentie si in formele de sprijin financiar derulate de aceasta. APIA considera ca este in interesul comun al Agentiei si al membrilor acestei organizatii sa fie corect informati cu privire la activitatea institutiei, dorind ca aceasta intalnire sa reprezinte o consultare transparenta si responsabila, in beneficiul fermierilor romani", se arata in comunicat.

Potrivit datelor APIA, datele intalnirii vor fi stabilite, de comun acord, incepand cu data de 22 iulie 2008.

Presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR), Viorel Matei, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca nu fermierii sunt vinovati pentru intarzierea platilor la hectar, ci Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si crede ca Romania nu va primi derogare de la CE.

Pentru platile directe la hectar aferente anului 2007, Romania a primit o alocatie financiara de 440 de milioane de euro, fonduri europene.

APIA mentioneaza ca printre cauzele principale care au generat intarzierea la plata a acestor ultime solicitari de sprijin sunt existenta unor litigii intre fermieri in ce priveste solicitarea sprijinului pentru aceeasi suprafata in aceleasi bloc fizic, situatie in care ambele parti sunt excluse de la plata pana la solutionarea litigiului.

De asemenea si neprezentarea la timp a documentelor de clarificare a regimului de exploatare a terenului, acolo unde in urma controalelor prin teledetectie au fost relevate neconformitati, precum si declararea unor suprafete in blocuri neagricole au dus la aceasta situatie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#APIA, #producatori, #agricoli, #discutii, #plati, #hectar, #efectuare , #stiri Nationala Romaniei