Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avancronica intalnirii Romania - Franta

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 09:19
2396 citiri
Avancronica intalnirii Romania - Franta

Reprezentativa nationala de fotbal a Romaniei va intalni, sambata seara, reprezentativa similara a Frantei, intr-un meci din cadrul Grupei a 7-a a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2010.

Partida ce va incepe la ora 21:40 este cruciala pentru tricolori, care nu-si mai pot permite inca un pas gresit pe propriul teren, dupa ce luna trecuta au fost umiliti, scor 0-3, de reprezentativa Lituaniei.

De partea cealalta, nici reprezentativa "Cocosului Galic" nu sta foarte bine, un o noua infragere in deplase, dupa cea suferita in fata Austriei (scor 1-3), nu ar pica prea bine pentru Domenech, care are deja sabia deasupra capului.

Intalniri directe

11 meciuri au disputat "tricolorii" impotriva Frantei, inregistrand 3 victorii, 2 egaluri si 6 infrangeri.

Ultimul meci dintre cele doua "nationale" a avut loc in luna iunie, la EURO 2008, si s-a incheiat la egalitate, scor 0-0.

Situatia in Grupa a 7-a

Doua etape s-au disputat, pana acum, in Grupa a 7-a a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2010, iar primul loc este ocupat surprinzator de reprezentativa Lituaniei.

Rezultate: Austria - Franta 3-1, Romania - Lituania 0-3, Serbia - Insulele Feroe 2-0; Lituania - Austria 2-0, Franta - Serbia 2-1, Insulele Feroe - Romania 0-1.

Clasament:

1. Lituania 2 2 0 0 5-0 6 pct.

2. Serbia 2 1 0 1 3-2 3

3. Austria 2 1 0 1 3-3 3

4. Franta 2 1 0 1 3-4 3

5. Romania 2 1 0 1 1-3 3

6. Insulele Feroe 2 0 0 2 0-3 0

Cum ne-am obisnuit, Victor Piturca nu va putea conta sambata seara pe mai multi jucatori cheie, cum ar fi Radoi, Ovidiu Petre, Nicolita sau Codrea, toti accidentati. De asemenea, Marius Niculae si Cosmin Contra sunt si ei nerefacuti, iar Sorin Ghionea este suspendat dupa ce a fost eliminat in intalnirea cu reprezentativa Insulelor Feroe. In aceste conditii, fostul atacant stelist a convocat mai multi jucatori surpriza: Pantilimon, Gaman, Tames sau Bogdan Stancu.

In tabara adversa, Domenech este mai norocos, avand la dispozitie mai toti jucatorii importanti. Ba mai mult, il va putea folosi si pe Franck Ribery, revenit dupa accidentarea suferita in timpul Campionatului European. Ar trebui totusi sa amintim de absenta lui William Gallas, care s-a accidentat la unul din antrenamentele sustinute de "nationala" Frantei inaintea meciului cu reprezentativa noastra.

Echipele probabile:

ROMANIA: Lobont - Ogararu, Goian, Tamas, Rat - Chivu, Muresan - Fl. Petre, Cocis, Mutu - Marica.

Antrenor: Victor Piturca.

FRANTA: Mandanda - Sagna, Abidal, Mexes, Evra - Ribery, Vieira, Toulalan, Malouda - Henry, Benzema.

Antrenor: Raymond Domenech.

Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)

Arbitri asistenti: Peter Hermans, Alex Verstraeten (Belgia)

Arbitru de rezerva: Luc Wouters (Belgia)

Delegat UEFA: Andreas Akkelides (Cipru)

Observator UEFA: Jozef Marko (Slovacia)

Intalnirea va avea loc pe stadionul "Farul" din Constanta si va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul nostru.

Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Televiziunile SkyShowtime 1 şi SkyShowtime 2 au fost lansate oficial în România începând de astăzi, 25 aprilie. Cele două posturi se vor vedea în grila digitală a Digi. SkyShowtime 1 va...
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi a căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
#avancronica, #Romania, #Franta, #CM 2010 , #stiri Nationala Romaniei