Avantajele Romaniei in fata Suediei

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 15:07
3637 citiri
Avantajele Romaniei in fata Suediei

Nationala de handbal feminin a Romaniei se pregateste pentru unul dintre cele mai importante meciuri ale sale din istorie. Astfel, sambata, incepand cu ora 15:30, Romania va juca pentru calificarea in finala Campionatului European din Danemarca si Norvegia impotriva reprezentativei Suediei.

Romania este in fata celei mai bune performante ale sale la un Campionat European, handbalistele noastre mai avand un loc 4 la editia din 2000. De partea cealalta, pentru Suedia, calificarea in semifinalele competitiei este deja cea mai buna performanta din istoria echipei.

Haideti sa aruncam o privire pe avantajele pe care le detin cele doua echipe inaintea unui meci care se anunta extrem de echilibrat si disputat.

Avantaje Romania:

1. Superioritate din punct de vedere al valorii individuale. Astfel, echipa noastra se bazeaza pe sclipirile unor jucatoare extrem de talentate precum Cristina Neagu, Ionela Stanca, Melinda Geiger sau Valentina Elisei. De partea cealalta, nordicele nu au nicio vedeta si nici vreo jucatoare capabila sa traga echipa dupa ea.

2. Jocul cu pivotii. Oana Manea si Ionela Stanca au reusit sa marcheze impreuna 24 de goluri din 32 de aruncari, cele doua jucatoare fiind redutabile atat in fata unor aparari agresive, cat si in fata unor defensive mai lejere.

3. Experienta mai mare la nivel inalt. Majoritatea jucatoarelor importante din nationala noastra au participat fie la Campionatul Mondial din 2005, cand am obtinut argintul, fie la ultimele campanii europene ale Oltchimului, cand s-au atins o semifinala si o finala de Champions League.

4. Istoria meciurilor directe. Romania a invins de sase ori in ultimele zece partide directe echipa Suediei, nordicele impunandu-se doar de doua ori, in 2008 si 2009 la Cupa Mondiala.

5. Apararea curata. Desi romancele nu exceleaza in plan defensiv, primind destul de multe goluri pana acum, handbalistele noastre au avantajul ca nu incaseaza eliminari foarte multe. Astfel, Romania are pana acum doar zece eliminari, in timp ce Suedia a cumulat nu mai putin de 18.

Avantaje Suedia:

1. Organizarea mai buna din planul defensiv. Suedia are 128 de goluri primite pana acum in sase partide la acest Campionat European, in timp ce Romania a incasat nu mai putin de 157 de goluri.

2. Jocul colectiv foarte bun. Suedia este o echipa extrem de echilibrata pe compartimente si nu se bazeaza pe sclipiri individuale. In schimb, are un joc extrem de combinativ si poate mereu surprinde cu diferite tactici de joc. De asemenea, nordicele au doua dintre cele mai bune trei pasatoare de la acest turneu final.

3. Moralul mai ridicat si lipsa de presiune. Suedia si-a depasit cu mult conditia prin aceasta calificare in semifinale, ceea ce inseamna ca va evolua fara niciun complex in fata Romaniei. De asemenea, moralul nordicelor este mai ridicat, romancele fiind macinate de accidentari si venind si dupa o infrangere la scor in fata Rusiei.

4. Jocul pe extreme. Cea mai mare problema la romance, unde lipsesc jucatoare ca Ramona Maier si Cristina Varzaru, jocul pe extreme este unul din punctele forte ale nordicelor. 33 de goluri din 65 de aruncari este statistica suedezelor, fata de doar 16 din 42, de partea noastra.

5. Portarii. Daca Romania se bazeaza doar pe o Talida Tolnai destul de inconstanta, suedezele au doua dintre cele mai eficiente zece portarite de la aceste Europene. Cecilia Grubbstrom are un procentaj de 44 la suta la mingi aparate, in timp ce Gabriella Kain are si ea un procentaj de 38 la suta.

Echilibru total si in ceea ce priveste analiza noastra, punctele forte ale fiecarei echipe fiind contrabalansate de puncte slabe cam de aceeasi factura. De un joc echilibrat si extrem de disputat probabil ca o sa avem parte sambata, ceea ce nu poate fi decat bine pentru spectacolul sportiv si rau pentru cei dintre noi cu probleme cardiace. Hai Romania!

Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Romania Suedia semifinala, #Romania Suedia Campionat European , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
ca avem un presedinte mai betivan decat ei..