Casele se pot vinde fara notar, dar nu si terenul aferent!

Vineri, 01 August 2008, ora 15:40
9719 citiri
Casele se pot vinde fara notar, dar nu si terenul aferent!

Dreptul de proprietate asupra unui imobil poate fi instrainat fara acte notariale, prin contract de vanzare-cumparare in forma neautentica, insa nu si terenul aferent locuintei, sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Notarii apreciaza drept falsa perceptia potrivit careia taxele ar fi mai mici daca contractul de vanzare-cumparare se incheie in forma neautentica, urmat de o eventuala hotarare judecatoreasca care sa dispuna intabularea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului.

"Dreptul de proprietate asupra unui imobil, fara terenul aferent, poate fi instrainat prin alte acte decat cele autentice (notariale), aceasta posibilitate existand chiar de pe vremea comunismului.

Atunci, dreptul de proprietate asupra imobilelor se putea transmite in baza actelor sub semnatura privata - chitantele - consecinta juridica a acestora fiind cresterea numarului de procese pana la aglomerarea peste normal a instantelor, si de aici durata excesiv de lunga in care cineva reusea sa dobandeasca dreptul de proprietate", se subliniaza intr-un comunicat al UNNPR, citat de Ziarul Financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#notari, #vanzari imobile, #acte notariale, #intabulare , #stiri Nationala Romaniei