Ce sanse de calificare avem la CM 2014? Statistica ne face praf

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 16:43
2416 citiri
Ce sanse de calificare avem la CM 2014? Statistica ne face praf

Romania a incheiat in genunchi campania de calificare la Euro 2012, ratand calificarea dintr-o grupa accesibila, cu Franta, Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.

Victor Piturca a anuntat deja ca pregateste nationala pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014, insa drumul "tricolorilor" se anunta extrem de complicat, desi grupa este considerata, din nou, accesibila.

Ce-au facut adversarii Romaniei in preliminariile Euro 2012:

Olanda a obtinut calificarea directa la turneul final en-fanfare, obtinand noua victorii intr-o grupa cu Suedia, Ungaria, Finlanda, Moldova si San Marino.

Turcia va evolua la baraj, dupa ce a prins in ultima etapa locul secund in grupa A. Depasiti de Germania, marea favorita a grupei, "otomanii" au devansat Belgia, Austria, Azerbaidjan si Kazahstan.

Estonia, marea surpriza a preliminariilor, a reusit sa prinda barajul intr-o grupa de foc cu Italia, Serbia, Slovenia, Irlanda de Nord si Insulele Feroe. Cele 10 puncte obtinute din dublele cu Irlanda de Nord si Serbia ar trebui sa ne dea motive serioase de ingrijorare.

Ungaria a ratat pe final calificarea la baraj, dar a avut rezultate bune intr-o grupa cu Olanda, Suedia, Finlanda, Moldova si San Marino. Vecinii de la nord au incheiat campania cu 6 victorii, o remiza si trei infrangeri.

Andorra, una dintre cele mai slabe echipe din Europa, a incheiat pe ultimul loc in grupa B, fara niciun punct, cu un singur gol marcat si 25 primite.

Statistici ingrijoratoare

Patru dintre cei cinci adversari, Olanda, Turcia, Estonia si Ungaria, ne-au fost superiori in aceasta calificare la aproape toate capitolele. Modesta Andorra nici nu poate fi pusa la socoteala.

Puncte obtinute:

1.Olanda 27p

2.Ungaria 19p

3.Turcia 17p

4.Estonia 16p

5.Romania 14p

6.Andorra 0p

Victorii:

1.Olanda 9

2.Ungaria 6

3.Turcia 5

4.Estonia 5

5.Romania 3

6.Andorra 0

Goluri marcate:

1.Olanda 37

2.Ungaria 22

3.Estonia 15

4.Turcia 13

5.Romania 13

6.Andorra 1

Romania sta insa mai bine la capitolul defensiva, incasand numai 9 goluri in 10 meciuri.

1.Olanda 8 goluri

2.Romania 9

3.Turcia 11

4.Estonia 14

5.Ungaria 14

6.Andorra 25

Romania a incheiat campania de calificare la Euro 2012 pe locul 3, cu numai 14 puncte acumulate in 10 partide, fiind devansata de Franta si Bosnia-Hertegovina.

C.F.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Victor Piturca, #nationala Romaniei, #Romania preliminarii CM 2014, #Romania preliminarii Euro 2012 , #stiri Nationala Romaniei