Ce umilinta pentru fotbalul romanesc!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 12 Iunie 2017, ora 07:43
7466 citiri
Ce umilinta pentru fotbalul romanesc!

Evolutia nationalei Romaniei din meciul de la Varsovia este una dintre cele mai penibile din cate am vazut pana acum si care redefineste limitele umilintei.

Cu un Christoph Daum care pare face tot posibilul sa ne duca in cap inca mai mult decat ne ducem singuri, reprezentativa "tricolora" a atins un nou un nou prag al ridicolului, dar lucrurile pot fi inca si mai rele.

N-as vrea sa vorbesc prea mult despre partida de sambata pentru ca au fost multi altii care au facut-o foarte bine. Insa dincolo de jucatori si de nivelul fotbalului romanesc, acel meci a fost pierdut in acea maniera de catre selectioner. Nu se poate, nu-mi imaginam ca se poate, ca un antrenor ca Daum sa dea inaintea fluierului de start o asezare 3-4-3, pentru ca din primul minut sa vedem cu totii un 5-4-1 ultradefensiv.

Nu pot sa nu ma intreb care a fost rostul? Adica e clar ca Daum a vazut meciul de la Varsovia cu o linie de 5 fundasi, dar de ce sa fi mintit in halul acesta?

Am auzit si citit multe lucruri, ca e vorba despre un singur om si ca responsabilitatea pentru acest esec umilitor trebuie cautata in alta parte, poate chiar la vinovatii de serviciu, Sandu si Dragomir. Trebuie sa spun ca nu sunt de acord sub nicio forma cu asta!

Vorbind acum numai despre partida de sambata seara, as indrazni sa spun ca si o echipa fara selectioner facea mai mult decat Romania lui Daum. Si despre asta este vorba. Inainte de a ne plange ca nu avem juniori, ca nu avem baze de pregatire, ca nu avem regulamente sau echipe puternice, trebuie sa vedem ce avem si ce facem cu ce avem.

Are Romania un lot atat de slab? Eu am mai spus-o, nici nu se pune problema de asa ceva! Iar baza de selectie este chiar mai mare decat cea din mandatul lui Victor Piturca, sa dau un singur exemplu, atunci cand Liga 1 era mai slaba.

Si-atunci cum se face ca jucam atat de prost si ca obtinem rezultate istoric de proaste? Pentru asta, trebuie sa uitam pe banca tehnica si, mai ales, in biroul de la FRF, pentru ca Daum n-a venit de capul lui in Romania. Seful fotbalului romanesc l-a adus pe antrenor, a fost chiar un pariu personal de-al lui dupa ce a fortat plecarea lui Piturca.

Cu mai putin de un an pana la alegerile pentru presedintia Federatiei, Burleanu ar trebui sa aiba o mare problema. Spun ar trebui, pentru ca, in realitate, el se afla probabil pe cea mai buna pozitie de la preluarea mandatului, descoperind cheia controlului votului din Adunarea Generala.

Daca vorbim despre responsabilitatea pentru umilinta fotbalului romanesc trebuie sa plecam de la primul vinovat, selectionerul care nu mai poate sau nu mai vrea sa antreneze, trebuie sa continuam cu cel care l-a pus in acea functie si care il plateste extraordinar de bine, si sa ajungem pana la armata de conducatori de cluburi si clubulete care voteaza fara a avea in minte binele fotbalului romanesc sau macar binele echipelor pe care le reprezinta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Daum Romania Polonia, #Romania Polonia rezultat, #Daum Burleanu nationala Romania , #stiri Nationala Romaniei