Cei mai buni boberi, refuzati de Federatie pentru Jocurile Olimpice

Joi, 11 Februarie 2010, ora 08:48
2573 citiri
Cei mai buni boberi, refuzati de Federatie pentru Jocurile Olimpice

Campioana nationala en titre, Madalina Vlad, nu a fost inclusa in lotul olimpic de bob, desi a obtinut cele mai bune performante dintre romani in ultimul sezon.

Alaturi de Carmen Radenovici, Madalina Vlad a obtinut locul 5 in Cupa Europei si o clasare pe locul 17 in Cupa Mondiala, asigurand practic prezenta Romaniei la proba de bob 2 persoane, la feminin, la Jocurile Olimpice.

In ciuda acestor rezultate, sportiva a fost anuntata de secretarul Federatiei Romane de Sanie si Bob, Ion Dumicel, ca nu va primi acreditare pentru JO si ca va fi inlocuita cu Alina Vera Savin, informeaza Gazeta Sporturilor.

"Imi pare rau! Stiu ca esti cea mai buna, dar nu poti merge la JO! Esti tinara si mai poti prinde trei-patru editii ale Olimpiadei!", i-a transmis Ion Duminicel, punand neconvocarea pe seama lipsei de experienta.

In aceeasi situatie se afla si Mircea Nicolescu, sportivul fiind exclus din lotul olimpic fara a primi vreun avertisment scris inaintea luarii acestei decizii. Accidentat dupa obtinerea locului 16 la Cupa Mondiala de la Salt Lake City, Nicolescu a fost inlocuit pentru Jocurile Olimpice de la Vancouver dupa ce a fost aproape ignorat de doctorul lotului olimpic.

"Am aflat de la altcineva ca voi fi exclus din lot. Cei de la federatie nu mi-au comunicat nimic. Strategia era sa nu aflu nimic pina in momentul in care va fi prea tirziu ca sa mai pot face ceva!", a declarat Nicolescu.

La fel de interesant este ca fiul secretarului Federatiei Romane de Sanie si Bob, Adrian Duminicel, va participa la JO de la Vancouver atit ca rezerva a echipajului de bob 4 persoane masculin, cit si ca antrenor al sportivelor Carmen Radenovic si Alina Vera Savin. In ultimii ani, Adrian Duminicel a participat la campionatele nationale, fara a indeplini insa normele necesare calificarii.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#bob Romania Jocurile Olimpice, #Federatia Romana Bob Sanie , #stiri Nationala Romaniei