Dan Petrescu, cea mai buna solutie pentru nationala Romaniei - Sondaj

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 12:04
2995 citiri
Dan Petrescu, cea mai buna solutie pentru nationala Romaniei - Sondaj

Antrenorul Dan Petrescu este cea mai buna optiune pentru inlocuirea lui Razvan Lucescu pe banca nationalei Romaniei, in opinia cititorilor Ziare.com care au participat la un sondaj de opinie.

Sondajul s-a realizat in perioada 4-11 februarie si au votat 1.759 de cititori. Dintre acestia, 41,57% l-au nominalizat pe Dan Petrescu drept urmatorul selectioner al Romaniei.

Fostul antrenor al Stelei, Cosmin Olaroiu, a fost votat de 20,22% din dintre cititori, in timp ce fostul selectioner Victor Piturca este vazut de 16,37% dintre votanti ca fiind salvatorul echipei nationale.

Antrenorul liderului din Liga I, Dorinel Munteanu, a obtinut 8,83% din voturi, fiind urmat de Gica Hagi, actualmente la Galatasaray, cu 7,22% si de Ioan Ovidiu Sabau (FCM Targu Mures), cu 5,79% din voturi.

Dan Petrescu

Poreclit "SuperDan" de catre fanii echipei Kuban Krasnodar, Dan Petrescu este unul din cei mai apreciati tehnicieni romani ai momentului, dupa performantele realizate in Liga I si in campionatul Rusiei.

Fostul jucator al echipei Chelsea Londra a reusit sa castige un titlu cu Unirea Urziceni, in 2009, o formatie aparuta din neant pe prima scena a fotbalului romanesc. Petrescu a confirmat cu ialomitenii si in cupele europene, adunand un total de opt puncte in grupele Ligii Campionilor, record absolut in Liga I. Unirea a obtinut doua victorii, cu Glasgow Rangers (4-1) si cu mult mai titrata FC Sevilla (1-0).

Succesul l-a adus in atentia marilor echipe din Romania, Steaua si CFR dorind sa-l ia pentru a pasi pe urmele "Uimirii" Urziceni. "Bursucul" a plecat in cele din urma in liga secunda din Rusia, la Kuban krasnodar, formatie pe care a promovat-o la pas in prima divizie.

Fost component al "Generatiei de Aur", Dan Petrescu a adunat 95 de selectii pentru nationala Romaniei, inscriind 12 goluri.

Sanse mici sa preia nationala

Chiar daca este dorit atat de suporteri, cat si de presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, sansele ca Dan Petrescu sa preia banca tehnica a nationalei sunt foarte mici.

"Bursucul" are un contract ferm cu rusii de la Kuban Krasnodar, grupare alaturi de care si-a propus sa obtina noi performante notabile.

O eventuala inlaturare a lui Razvan Lucescu la sfarsitul lunii martie, in cazul unei infrangeri cu Bosnia-Hertegovina, l-ar prinde pe Dan Petrescu exact la startul campionatului din Rusia.

Romania va intalni Bosnia-Hertegovina, in deplasare, pe 26 martie, intr-un meci crucial pentru campania de calificare la Campionatul European din 2012, desfasurat in Polonia si Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

E gata! Dan Petrescu a semnat pe trei ani cu o echipă de tradiție din România
E gata! Dan Petrescu a semnat pe trei ani cu o echipă de tradiție din România
Disputat de CFR Cluj, Rapid și Universitatea Craiova, Dan Petrescu a ales echipa pe care o va antrena din sezonul viitor. Astfel, Dan Petrescu va sta din noua pe banca echipei CFR Cluj. Va fi...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#dan petrescu, #nationala Romaniei, #razvan lucescu, #sondaj ziare com , #stiri Nationala Romaniei