Dintre ei se va alege urmatorul selectioner al Romaniei

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 13:01
13204 citiri
Dintre ei se va alege urmatorul selectioner al Romaniei
Foto: Hepta

Nationala Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, iar sansele lui Christoph Daum de a ramane selectionerul tricolorilor sunt aproape nule.

Contractul tehnicianului neamt cu FRF expira la finalul acestui an, iar Razvan Burleanu si compania au decis deja sa apeleze la un alt selectioner pentru preliminariile Campionatului European din 2020.

Pe lista FRF se afla mai multi tehnicieni, in frunte cu Dan Petrescu, potrivit informatiilor noastre.

Pe langa "Bursuc", in prezent sub contract cu CFR Cluj, mai sunt Cosmin Olaroiu, Cosmin Contra si Walter Zenga. Dar sa-i luam in ordine:

Favorit pare a fi Dan Petrescu, gratie rezultatelor impresionante obtinute pe banca lui CFR Cluj, dar si a faptului ca, riscand sa se certe cu membrii Generatiei de Aur, a anuntat public ca e dispus sa colaboreze cu Razvan Burleanu.

Varianta ar fi ca Dan Petrescu sa preia nationala de la inceputul anului viitor, insa, cum primul meci oficial al tricolorilor va fi abia in toamna viitoare, sa ramana, in paralel, si la CFR Cluj pana la finalul sezonului.

Aceeasi varianta ar urma sa-i fie propusa si tehnicianului lui Dinamo, Cosmin Contra, in cazul in care negocierile cu Dan Petrescu nu se vor finaliza cu succes.

Marele vis al suporterilor romani ramane Cosmin Olaroiu, insa tehnicianul e legat in continuare de un contract extrem de banos cu Shabab Al-Ahli, din Emiratele Arabe Unite, iar sansele acestuia de a ajunge pe banca reprezentativei tricolore sunt mici.

Tot mica e si posibilitatea sa-l vedem pe Walter Zenga in functia de selectioner al Romaniei. Dupa ce in vara trecuta a fost la un pas de a semna cu FRF, care, in cele din urma, s-a razgandit si a apelat la Christoph Daum, e putin probabil ca acum oficialii Federatiei sa apeleze din nou la un tehnician strain.

Chiar daca e campionul Romaniei si are multi sustinatori, Gica Hagi nu intra in calcule din cauza relatiei tensionate pe care o are cu Razvan Burleanu.

Vezi si:

  • Contractul lui Christoph Daum cu nationala Romaniei expira la finalul acestui an. In cazul in care FRF va hotari sa-l demita de pe acum, la ultimele doua meciuri din aceasta campanie de calificare, cu Kazahstan (acasa, 5 octombrie) si Danemarca (deplasare, 8 octombrie), de nationala se va ocupa directorul tehnic al Federatiei, Mihai Stoichita.

    Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
    Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
    Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
    Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
    Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
    Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
    #nationala Romania viitor selectioner, #nationala Romaniei variante selectioner , #stiri Nationala Romaniei