Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Exclusiv: Mircea Radulescu, despre "finala" Romania-Bosnia si inlocuirea lui Lucescu

Joi, 02 Iunie 2011, ora 13:24
1965 citiri
Exclusiv: Mircea Radulescu, despre "finala" Romania-Bosnia si inlocuirea lui Lucescu

Directorul Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a prefatat partida cruciala pe care nationala Romaniei o va disputa vineri in compania Bosniei-Hertegovina, in preliminariile Campionatului European din 2012.

Oficialul Federatiei Romane de Fotbal ne-a declarat ca selectionata lui Razvan Lucescu are sanse mari sa castige intalnirea de pe Giulesti, deoarece "tricolorii" au evoluat mult mai bine in situatiile critice.

"Daca dam paginile inapoi, noi am jucat mai bine pe 'foame' decat atunci cand veneam dupa un succes. Romania a batut Italia in 1983 cand aceasta era campioana mondiala. Jucatorii si intreaga tara erau intr-o euforie de nedescris. Imediat dupa, pe acelasi stadion, am pierdut in fata Cehoslovaciei, o reprezentativa mult mai slab cotata decat Italia.

Aceste fluctuatii, stari de euforie sau de nemultumire, au jucat mereu un rol important in rezultatele obtinute. Jucatorii nostri vor evolua cu cutitul la os vineri. Din aceasta situatie se va naste cu siguranta o motivatie adevarata. Un meci de acum ori niciodata. Spre deoserbire de jocul din Bosnia, care permitea calcule si era 'o ultima sansa', acum e clar. Daca nu castigam, s-a terminat, nu mai facem calcule.", a declarat Radulescu pentru Ziare.com.

Razvan trebuie sa ramana!

Fostul selectioner si-a manifestat inca o data sustinerea pentru Razvan Lucescu, in ciuda rezultatelor nefavorabile din actuala campanie de calificare. Acesta spune ca antrenorul echipei nationale a dat dovada de profesionalism de cand se afla in functie si ca ar trebui lasat sa-si continue munca.

"In ceea ce priveste situatia lui Razvan Lucescu, as dori sa fac o comparatie cu Alin Minteuan. In criza de rezultate, cei de la CFR Cluj au demis antrenorul si l-au instalat pe Alin Minteuan, o situatie similara cu cea de la echipa nationala. Ei l-au pus in functie si tot ei l-au demis la final. Pai daca pui un antrenor tanar si stii ca n-are experienta, atunci iti asumi si faptul ca s-ar putea sa nu aiba rezultatele scontate. Daca antrenorul respectiv da dovada de preocupare si progreseaza sub aspectul muncii, atunci lasa-l mai departe.

Razvan a facut la echipa nationala impreuna cu staff-ul lui o munca extraordinara: organizare, observare de meciuri si de jucatori etcetera. O munca super profesionita, dar n-a iesit. Asta e fotbalul, nimeni nu spune ca trebuie sa ai succes. Lucescu face dovada ca a inteles munca si o face cum trebuie si ca merita sa-i dai incredere. La noi, cand nu exista rezultate, nu mai sta nimic in calea deciziei de a da afara antrenorul. Desigur, unii tehnicieni isi pot reprosa ca nu au demisionat din proprie initiativa in urma lipsei rezultatelor, dar eu spun ca nu este si cazul lui Razvan Lucescu.", a continuat fostul antrenor din Liga 1.

"Avem nevoie de un antrenor cu experienta"

Mircea Radulescu a comentat si pe marginea eventualei inlocuiri a lui Razvan Lucescu, spunand ca nationala are nevoie de un antrenor cu experienta, indiferent de numele acestuia, care ar putea redresa criza de valoare prin care trece fotbalul romanesc.

"Cea mai buna solutie pentru inlocuirea lui Razvan este cea pe care o alege presedintele Mircea Sandu. E greu sa propui din afara, asta intra in atributiile Federatiei. Presedintele are in cap o strategie bine definita, bazata pe evaluari ale campionatului intern si pe generatiile care vor urma.

Am vazut ca presa a lansat trei nume, Boloni, Hagi si Olaroiu. N-am nimic impotriva acestor variante. Ba mai mult, in cazului lui Boloni si Hagi, care au mai trecut pe la echipa nationala, pot spune ca s-ar intoarce cu mari ambitii. Cu siguranta ei au tot ce le trebuie pentru a pregati prima reprezentativa.

Eu nu pot sa pronunt alte nume, dar in momentul asta, cand criza jucatorilor de valoare este evidenta, avem nevoie de un antrenor cu mare experienta la echipa nationala. Viitorul echipei nationale ne aduce in situatia de a face o formatie care sa joace peste valoarea jucatorilor. Avem nevoie de grup, inteligenta si de inspiratia antrenorului. Si 'Generatia de Aur' a avut un moment de criza, dar acolo aveam valori.", a adaugat oficialul Federatiei Romane de Fotbal.

"Cand nu sunt platiti, jucatorii se uita pe pereti"

Fostul tehnician considera ca retrogradarea vicecampioanei Poli Timisoara este o pierdere importanta pentru Liga 1, dar crede ca acest exemplu ii va face mai responsabili pe finantatorii cluburilor din primul esalon.

"Sunt convins ca decizia Comisiei de Licentiere va fi respectata de Comitetul Executiv al FRF, ceea ce ne va aduce in fata unei situatii inedite prin dramatismul ei. E pacat de Timisoara, dar este si mai pacat atunci cand incalci regulamentele. Liga 1 pierde o echipa care a fost motorul varfului de clasament, alaturi de Vaslui si de Galati. E o pierdere importanta din punct de vedere calitativ. Fotbalul romanesc are insa multe probleme de rezolvat si trebuie incet-incet sa ne aliniem regulamentelor.

Mai ales cu aceste datorii neachitate. Sunt convins ca aceasta decizie va avea un impact major asupra patronilor de club. Pai numai eu stiu cati jucatori si antrenori intalnesc care imi spun ca nu si-au luat salariile de o luna, doua, trei sau chiar mai mult. Cand jucatorul nu e platit cu lunile, se uita pe pereti la sedinta tactica. Majoritatea echipelor au restante. Oamenii care conduc cluburile trebuie sa stie sa faca bani si sa-i cheltuiasca fara a se intinde mai mult decat e plapuma.", a incheiat Radulescu.

Intalnirea Romania - Bosnia-Hertegovina, contand pentru preliminariile Campionatului European din 2012, se va disputa vineri, 3 iunie, cu incepere de la ora 21:00. Duelul din Giulesti va fi transmis in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Mircea Radulescu, #nationala Romaniei, #interviu Ziare com, #razvan lucescu , #stiri Nationala Romaniei