Zi agitata pentru fanii maghiari: revoltati de comportamentul romanilor

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 18:09
26927 citiri
Zi agitata pentru fanii maghiari: revoltati de comportamentul romanilor
Foto: DigiSport

Aproximativ 3.000 de suporteri maghiari au patruns pe teritoriul Romaniei pentru a asista la meciul de fotbal programat, sambata seara, pe National Arena, in preliminariile pentru EURO 2016.

O buna parte dintre acestia au ajuns in Bucuresti cu trenul, provocand mai multe incidente. Ei au aruncat cu petarde si torte, au vandalizat un autoturism si au tras semnalul de alarma al trenului de mai multe ori.

Ajunsi dupa ora 13:30 in Capitala, fanii maghiari au fost transportati la National Arena. Aici au aparut primele semne de nemultumire din partea lor, intrucat drapelul Ungariei a fost tiparit gresit pe brosurile pe care jandarmii le-au impartit.

Din acest motiv, maghiarii au injurat si au aruncat cu bere in cei din jurul lor. Ei au mai avut un motiv de nemultumire deoarece controalele au fost foarte stricte, fapt considerat "revoltator" si "un act de provocare".

Totusi, peste cateva minute, fanii maghiari s-au calmat, dupa ce au ajuns in fan zone-ul creat special pentru ei. Aici, vecinii nostri au jucat fotbal si au baut mici, profitand si de vremea buna din Capitala.

Incidente si in tren

Fanii maghiari au provocat incidente si pana sa ajunga la Bucuresti, in special in orasele prin care au trecut. Maghiarii au aruncat cu petarde si cu sticle in cei ce se aflau pe peron.

De asemenea, suporterii Ungariei au tras de mai multe ori semnalul de alarma si au oprit trenul care i-a adus la Bucuresti.

Ziare.com v-a tinut la curent pe tot parcursul zilei cu cele mai noi informatii despre venirea fanilor maghiari:

Apasati tasta Refresh (F5) pentru actualizarea informatiilor

UPDATE 17:13 - Fanii maghiari au inceput sa intre pe stadion. Sunt controlati foarte atent pentru a nu introduce obiecte interzise.

UPDATE 17:00 - Suporterii maghiari s-au intalnit cu un grup de suporteri romani in Timisul de Sus (Brasov), iar geamul unui microbuz a fost spart. Totodata, pe Valea Bogatii (jud. Brasov), ultrasii maghiari au spart geamurile unui alt autoturism, relateaza Antena 3.

UPDATE 16:45 - Atmosfera in zona in care se afla fanii maghiari s-a calmat. Ungurii mananca mici si beau bere.

UPDATE 16:23 - Un autocar cu suporteri romani este oprit in zona fantanei Miorita, la intrarea in Capitala. Zeci de jandarmi alearga spre autocar, iar intre ei si suporteri a izbucnit un conflict verbal.

UPDATE 16:00 - Postul Sportro anunta ca fanii maghiari au devastat autobuzele RATB care i-au transportat la National Arena. "Tiganii, tiganii!", au scandat fanii maghiari. De asemenea, cativa s-au rafuit cu fortele de ordine din cauza gafei de pe brosuri. "Aceasta gafa putea duce la prima bataie", relateaza trimisul NemzetiSport in Romania.

UPDATE 15:55 - Fanii maghiari au ajuns in zona amenajata de la National Arena, inconjurati de fortele de ordine.

UPDATE 15:40 - Maghiarii au mai avut inca un motiv de nemultumire, dupa ce au observat da drapelul Ungariei a fost tiparit gresit pe brosurile pe care le-au primit din partea jandarmilor.

UPDATE 15:15 - Jurnalistii maghiari relateaza ca fanii care au facut deplasarea la Bucuresti s-au declarat "revoltati" de comportamentul autoritatilor din Romania, care ii verifica minutios. "Este o provocare!", a declarat unul dintre liderii suporterilor maghiari. De asemenea, maghiarii s-au mai aratat deranjati de faptul ca nu li se permite sa stea pe strada. Imediat cum au coborat din tren, maghiarii au fost urcati in autobuze RATB si transportati catre "tarcul" amenajat la National Arena, unde vor sta pana la inceputul meciului.

UPDATE 15:00 - Fanii maghiari sunt asteptati de fortele de ordine la National Arena, unde li s-a amenajat un "tarc". Aici vor sta pana la ora meciului, inconjurati de fortele de ordine.

UPDATE 14:30 - In timp ce fanii maghiari sunt transportati catre National Arena, ultrasii romani se aduna in Centrul Vechi.

UPDATE 13:51 - Fanii maghiari au inceput sa cante "Transilvania va fi Ungaria"

UPDATE 13:46 - Fata de imaginile cu sabii, cutite si topoare publicate inainte de deplasarea la Bucuresti, fanii maghiari au un comportament aproape civilizat, fiind extrem de cooperanti cu fortele de ordine. Maghiarii sunt controlati, dar momentan nu exista incidente.

UPDATE 13:38 - Fanii maghiari fac semne obscene in momentul in care observa ca sunt filmati.

UPDATE 13:34 - Extrem de galagiosi, fanii maghiari incep sa avanseze. Teoretic, de aici ar trebui sa se urce in autobuze si sa fie transportati catre National Arena.

UPDATE 13:33 - Fanii maghiari se aliniaza in fata trenului. Deocamdata nu avanseaza.

UPDATE 13:30 - Trenul cu fani maghiari a ajuns in Gara Baneasa. Potrivit B1TV, maghiarii arunca cu petarde in forte de ordine. Se aud multe bubuituri.

UPDATE 13:12 - Politia apeleaza la drone pentru a-i supraveghea pe fanii maghiari.

UPDATE 13:00 - Trenul cu fanii maghiari va ajunge in aproximativ 30 de minute in Gara Baneasa, potrivit B1TV. Fortele de ordine sunt in alerta maxima si au inconjurat zona.

UPDATE 12:55 - Printre atatea incidente, sa nu uitam, totusi, ca ne asteapta un meci de fotbal. Gasiti aici echipele probabile, date despre televizare si ultimele informatii dinaintea meciului.

UPDATE 12:43 - Irina Dragan, purtator de cuvant Jandarmerie: "Grupurile de suporteri nu se vor intalni, vor avea trasee separate. Deplasarea maghiarilor se va face in mod organizat si la venire si la plecare sub protectia fortelor de ordine. Ne luam masuri sa intervenim in situatia producerii oricarui incident. Avem efective numeroase care sa gestioneze orice situatie".

UPDATE 12:39 - Cu un alt tren au sosit in Bucuresti mai multi suporteri craioveni. Conform B1TV, acestia au consumat alcool si au tras semnalul de alarma al trenului de mai multe ori.

UPDATE 12:37 - Fanii maghiari au spart geamul unui autoturism aflat in preajma liniei de cale ferata. Maghiarii continua sa arunce cu sticle din tren.

UPDATE 12:36 - Trenul cu fani maghiari a trecut de Targu Jiu fara sa faca oprire, de teama unor noi incidente.

UPDATE 12:30 - Autoritatile au facut o schimbare de ultim moment, potrivit Gsp. Fanii maghiari nu vor mai cobori in Gara Obor, ci in Gara Baneasa. Aici se afla deja cateva sute de jandarmi, masini de pompieri si echipaje SMURD. De la Gara Baneasa, fanii vor fi urcati in autobuze RATB si transportati catre National Arena.

UPDATE 12:30 - Mult mai linistita este atmosfera in randul jucatorilor maghiari, care au iesit la o plimbare prin centrul Bucurestiului.

UPDATE 12:18 - Traficul este restrictionat, incepand cu ora 12:00, pe urmatoarele artere: str. Tony Bulandra, str. Maior Coravu, intre sos. Mihai Bravu si intrarea in stadionul National Arena; str. Vatra Luminoasa, intre sos. Mihai Bravu si str. Pierre de Coubertin; bd.Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau; str. Pierre de Coubertin, intre sos. Iancului si rondul de la intrarea in stadionul National Arena; str.Serg. Vasile Serbanica cat si pe strazile ce acced in str.Vatra Luminoasa si in str.Maior Coravu; Rutele ocolitoare sunt urmatoarele: bd. Unirii - sos. Mihai Bravu - bd. Baba Novac - bd. N. Grigorescu si sos. Mihai Bravu - sos. Iancului - sos. Pantelimon;

UPDATE 12:07 - Fanii maghiari au oprit trenul de mai multe ori, tragand semnalul de alarma. Potrivit ProSport, Jandarmeria a cerut intariri de urgenta si ia in calcul varianta sa-i tina pe fanii maghiari pe stadionul Dinamo pana la ora inceperii meciului.

UPDATE 11:28 - Autoritatile s-au mobilizat cu toate fortele pentru a evita incidentele grave de anul trecut. Astfel, aproximativ 9.500 de jandarmi si politisti vor veghea in Bucuresti si in orasele prin care trec fanii maghiari. In medie, fiecare fan maghiar va fi supravegheat de 3 politisti sau jandarmi.

UPDATE 11:20 - Unul dintre fanii maghiari din tren: "Daca vom castiga, vom petrece si vom bea doua zile si doua nopti!"

UPDATE 10:58 - Cel mai important cotidian de sport din Ungaria, Nemzeti Sport, prezinta Bucurestiul folosind imaginea de mai jos:

UPDATE 10:44 - Pe langa fanii care sosesc cu trenul, alti maghiari au preferat microbuzele sau masinile. Unii au ajuns deja la Bucuresti, in timp ce altii sunt la Brasov.

UPDATE 10:20 - La Curtici si Arad, fanii maghiari au aruncat cu cutii si sticle de bere in cetatenii aflati pe peron, potrivit Mediafax.

Fanii maghiari au fost asteptati la Curtici de aproximativ o suta de jandarmi si politisti. Vecinii nostri au fost extrem de galagiosi, strigand "Ungaria! Ungaria!".

De asemenea, dupa ce au intrat in Romania, fanii maghiari au inceput sa arunce cu petarde in tren.

Cu toate acestea, autoritatile nu au sanctionat niciun suporter maghiar.

"Nu s-a considerat ca suporterii au pus in pericol siguranta publica. Nu s-a aplicat nicio sanctiune pe raza judetului Arad", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Arad, Emilia Finata.

Romania - Ungaria: Mesaje revoltatoare si scandari dure la adresa romanilor ale fanilor maghiari (Video)

Intalnirea dintre Romania si Ungaria se va disputa sambata, de la ora 19:00, si va fi transmisa in direct de Ziare.com.

Primele doua clasate din fiecare grupa merg direct la EURO 2016, in timp ce ocupantele locurilor trei joaca baraj.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a afla toate detaliile despre venirea fanilor maghiari in Bucuresti!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romania Ungaria, #fani maghiari Romania, #meci Romania Ungaria , #stiri Nationala Romaniei