Florin Raducioiu ii critica dur pe colegii din Generatia de Aur: Nu-l iarta nici pe Anghel Iordanescu

Marti, 02 Iulie 2019, ora 12:06
27576 citiri
Florin Raducioiu ii critica dur pe colegii din Generatia de Aur: Nu-l iarta nici pe Anghel Iordanescu
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Fostul atacant Florin Raducioiu a lansat o serie de critici dure la adresa colegilor din Generatia de Aur.

La 25 de ani de la Cupa Mondiala din 1994, Raducioiu isi aduce aminte cu indignare de felul in care a ratat Romania calificarea in semifinalele turneului, in urma loviturilor de departajare din meciul cu Suedia.

Primul jucator criticat este Florin Prunea, portarul considerat vinovat pentru esecul dureros al tricolorilor. Totodata, Raducioiu l-a criticat si pe Gica Hagi.

"Nici in cele mai adanci vise nu ne inchipuiam probabil ca vom fi acolo, umar la umar cu Brazilia. Ne-au lipsit insa mintea limpede, calmul. Poate ca si Hagi putea face mai mult in acele momente cruciale. Nu stiu: sa fragmentam jocul, sa ne tavalim un pic pe jos, sa ascundem mingea. Sa fi dat cineva tonul! Iar golul lui Andersson e, desigur, rodul celei mai proaste decizii pe care o putea lua Prunea la acea faza: nici n-a iesit decis, nici n-a stat pe linie, sa-i lase pe fundasi sa intervina.

Mingea a venit acolo plouata, ca la rugby, se vede de la distanta traiectoria previzibila, dar Florin se multumeste doar s-o astepte, oferindu-i suedezului sansa unui gol de evitat. E fratele meu, il iubesc, il imbratisez, il respect, dar asta e realitatea. Nu trebuie sa se supere. Gafa lui ne-a costat scump pe toti", a spus Raducioiu pentru Gsp.

Apoi, Raducioiu a explicat si felul in care a trait loviturile de departajare din acel meci, acuzandu-l pe Anghel Iordanescu.

" Am avut sentimentul ca totul e terminat inca dinainte de a se executa penalty-urile. Asta pentru ca, imediat dupa fluierul final, s-a creat multa agitatie in dreptul bancii noastre, unde ne stranseseram in asteptarea loviturilor de la 11 metri. Eram nelinistiti, toata lumea invoca numai gafa lui Prunea si s-a instalat acolo un nor de negativitate.

Vorbea mai mult Moraru, antrenorul portarilor, iar nea Puiu parea pierdut in spatiu. Parca-l vad si acum: era transpirat, se uita in gol cu gura cascata si, in loc sa ne stranga, sa reactioneze altfel, nu zicea mai nimic! A gestionat foarte prost acele momente. In plus, era clar ca trebuia sa-l fi schimbat pe Prunea dupa golul lui Andersson", a mai spus Raducioiu.

In incheiere, fostul atacant s-a luat si de Miodrag Belodedici, cel care a ratat o lovitura de departajare.

"Din pacate, a trebuit sa plecam acasa din cauza suturilor lui Petrescu si Belo. La Belo m-a deranjat cumva stilul lui flegmatic de executie, relaxat. Nu emana deloc energie si convingere", a incheiat Raducioiu.

C.S.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Florin Raducioiu nationala Romaniei, #Florin Raducioiu Generatia de Aur , #stiri Nationala Romaniei