Fotbalist legendar al Romaniei: Puteam sa joc oricand la Barcelona, azi as fi valorat peste 80 de milioane

Marti, 15 Martie 2016, ora 09:18
8361 citiri
Fotbalist legendar al Romaniei: Puteam sa joc oricand la Barcelona, azi as fi valorat peste 80 de milioane
Foto: FRF

Unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria Romaniei, Ilie Balaci, le-a spus juniorilor nascuti in anul 2000, care evolueaza in nationala Under 15 a tarii noastre, ca ar fi putut evolua la orice echipa din lume, inclusiv la FC Barcelona.

"Vreau sa va vad ca jucati razand. Fotbalul este placere. Pe teren trebuie sa te distrezi. Daca azi aveam 20 de ani, Craiova nu ma vindea sub 80 de milioane.

Am fost convins ca sunt mai bun decat toti. Puteam sa joc oricand la Barcelona, la orice echipa din lume. Asta pentru ca am crezut. Si voi sa credeti!", le-a spus Balaci, luni, tinerilor fotbalisti romani, potrivit site-ului FRF.

Acesta i-a vizitat in cantonament pe juniori, inaintea meciurilor pe care le vor disputa, marti si joi, contra selectionatei similare a Italiei, la Buftea.

Fostul international roman le-a dat insa un alt sfat valoros adolescentilor.

"Dar daca nu puteti sa ajungeti fotbalisti, aveti grija si invatati. Nu va faceti de ras cand vorbiti! Lasati telefoanele si cititi o carte inainte de somn. Pana in clasa a saptea eu am luat doar premiul intai. Doar cand am realizat ca voi fi fotbalist bun am pus fotbalul pe primul loc.

(...) Aveti grija de viata voastra, invatati, jucati cu zambetul pe buze pentru ca la greu sansa de acum nu se va intoarce. Cand mi-am rupt ligamentele, doar sotia a fost alaturi de mine", le-a spus Balaci.

Acesta le-a povestit si cum Romania, cu el pe teren, a invins campioana mondiala in exercitiu, Italia, in 1983, la Bucuresti. A fost 1-0 atunci, gol marcat de Boloni.

"La acel meci am apelat la orice pentru a invinge. Spre exemplu, m-am dus la Gentile si l-am intrebat: 'Cine-i ala?'. Mi-a raspuns 'Rossi!'. 'Dar ala cine e?', l-am mai intrebat. 'Scirea' mi-a zis. Dupa ce am continuat cu inca vreo cativa i-am zis: 'Dar tu cine esti?'. Cand l-am vazut cum si-a schimbat fata mi-am dat seama ca il am in buzunar", a mai spus fostul component al Craiovei Maxima.

EURO 2016: Legendarul Ilie Balaci s-a dezlantuit dupa tragerea la sorti

Balaci a debutat la echipa nationala in anul 1974, la 17 ani, intr-un meci contra Frantei: "Nu am avut emotii la debutul pentru echipa nationala. Singurul moment de emotie a fost cand am vazut poza in ziar, cand am vazut ca jucasem alaturi de Dobrin si Dumitrache".

Balaci are 8 goluri in 65 de selectii la echipa nationala, pentru care a jucat pana la 30 de ani, iar doi ani mai tarziu s-a retras din activitate.

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ilie Balaci Barcelona, #Ilie Balaci juniori Romania, #Ilie Balaci Romania Italia , #stiri Nationala Romaniei