Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gazele s-ar putea scumpi de la 1 aprilie

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:21
1397 citiri
Gazele s-ar putea scumpi de la 1 aprilie

E.ON Romania se asteapta ca pretul gazelor livrate populatiei sa creasca de la 1 aprilie, iar in acest moment poarta discutii cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Declaratia a fost facuta, miercuri, de catre directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, informeaza NewsIn.

"Asteptarile noastre in privinta privinta pretului gazelor livrate populatiei este ca acesta sa creasca de la 1 aprilie. Dar este foarte greu sa obtinem acest lucru. In acest moment, purtam discutii la ANRE, cifrele noastre sunt justificate", a precizat Frank Hajdinjak, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a adaugat ca nu s-a stabilit un procent anume pe care il va

solicita ANRE, pentru majorarea pretului gazelor. Frank Hajdinjak a precizat ca E.ON Gaz Romania are de recuperat 60 milioane lei, costuri determinate de nerecunoasterea pretului de achizitie al gazelor, intrucat autoritatea a recunoscut un pret mai mic pentru aceste resurse.

"Nimeni nu poate livra gaze la un pret mai mic de pretul de achizitionare. Nu pot spune ca pretul gazelor va scadea in acest an", a mentionat directorul general al E.ON Romania.

In cursul anului 2008, compania a platit un pret mediu de 500 dolari pe mia de metri cubi. "Ne asteptam ca din trimestrul III, mia de metri cubi gaze sa coste 300 dolari", potrivit lui Frank Hajdinjak.

Secretarul de stat din cadrul ministerului Economei, Tudor Serban, a declarat la 23 ianuarie ca pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa ramana neschimbat si dupa 1 aprilie.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost integistrata pe 1 iulie 2008, cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#pret gaze crestere, #E ON Romania , #stiri Nationala Romaniei