Iarna blocheaza Romania - vezi starea drumurilor si pe unde nu se trece

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 17:53
3896 citiri
Iarna blocheaza Romania - vezi starea drumurilor si pe unde nu se trece

Zapada, viscolul si temperaturile scazute au continuat sa puna in dificultate autoritatile, care s-au confruntat cu blocari ale drumurilor si cu pene de curent. In ultimele 24 de ore, la nivel national au fost mobilizati peste 1.600 de angajati MAI, care au intervenit cu aproape 1.400 de mijloace de interventie pentru a solutiona probleme cauzate de ninsoarea abundenta.

Sapte drumuri judetene din Buzau erau blocate, luni la pranz, pe anumite portiuni, in timp ce traficul pe drumurile nationale care traverseaza judetul se desfasoara in conditii bune, doar pe anumite tronsoane circulatia fiind ingreunata de zapada de pe carosabil. Este vorba despre DJ 214 A Cilibia-Pogoanele, DJ 102 H Cotorca-Caldarusanca, DJ 203 C Movila Banului-Amaru, DJ 203 A Livada Mica-Murgesti, DJ 203 G Hales-Ciuta, DJ 205 Naieni-Breaza si DJ 204 C Vintila Voda-Bisoca.

In Tulcea, aeronava MI-8/736, din dotarea Unitatii Speciale de Aviatie Bucuresti, survoleaza judetul pentru a monitoriza activitatea de deszapezire.

In Dolj, noua drumuri sunt inchise circulatiei, iar peste 150 de persoane au primit cazare din partea autoritatilor locale dupa ce autovehiculele in care se aflau au ramas inzapezite in noaptea de duminica spre luni.

Conform Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, DJ 561 A, intre localitatile Urzicuta - Bailesti, Motatei Gara - Motatei, Plenita - Verbita - Oprisor, DJ 553, Maglavit Gara - Poiana Mare, DC 1, Bailesti - Galicea Mare, D 561 D, Giubega - Bailesti, DJ 562 A, Perisor - Cioroiasi - Boureni - Covei, Radovan - Intorsura, DJ 552, Bucovat - Vartop - Cetate, DJ 561 B, Segarcea - Zaval, DJ 542 , Dabuleni - Amarastii de Jos, DJ 604, Amarastii de Sus - Celaru sunt inchise circulatiei.

Circulatia pe drumurile din judetul Constanta se desfasoara ingreunat, luni, din cauza poleiului, insa nu exista artere rutiere blocate. Din cauza vantului puternic, luni dimineata au fost inchise porturile Constanta Sud fluvial, Midia si Mangalia. Tot din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, unsprezece localitati din judet au ramas fara energie electrica in noaptea de duminica spre luni.

In Olt circulatia rutiera este blocata pe 11 drumuri judetene si comunale. Din cauza ninsorilor abundente si a viscolului care a adus zapada pe carosabil, sunt blocate urmatoarele drumuri: DJ 542, intre localitatile Obirsia si Bucinisu, DJ 542, intre localitatile Redea si Caracal, DJ 544, intre localitatile Ianca si Stavaru, DJ 642 A, intre localitatile Babiciu, Traian si Vladila, DJ 641, intre localitatile Cezieni si Caracal, DJ 604, intre localitatile Visina, Obirsia si Bucinisu, DJ 643, intre localitatile Blaj si Voineasa, DJ 546, intre localitatile Daneasa si Sprincenata, DJ 653, intre localitatile Craciunei si Radomiresti, si pe drumurile comunale DC 93, intre localitatile Schitu si Lisa, si DC 123, intre localitatile Gircov si Giuvarasti.

In Galati sase drumuri judetene sunt blocate din cauza ninsorii si a viscolului, care a depus pe carosabil un strat de zapada care ingreuneaza interventia utilajelor de deszapezire. DN 24D Galati-Barlad a fost deszapezit, traficul reluandu-se si pe alte drumuri publice blocate de nameti. La aceasta ora, mai sunt blocate DJ 242 E Roscani - Oancea; DJ 242 D Baneasa - Suceveni; DJ 251 Schela - Smardan; DJ 251 G Varlezi - Corni; DJ 240 A Certesti - Ghidigeni; DJ 251 C Craiesti - Smulti. Se lucreaza in continuare la degajarea tuturor cailor de comunicatie din judet, lucratorii Sectiei Drumuri Nationale si cei de la Drumuri Judetene fiind sprijiniti de forte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe DN 56 C, in judetul Mehedinti, intre localitatile Burila Mare si Devesel. Stratul de zapada in sectorul cuprins intre km 55-60 este de 25 cm, dar in unele zone, din cauza viscolului, acesta atinge si trei metri.

In zona afectata, sectia de Drumuri Nationale Drobeta Turnu Severin a trimis mai multe utilaje de deszapezire pentru indepartarea zapezii de pe carosabil si deblocarea autovehiculelor blocate in troiene, printre care si un autobuz cu 37 de persoane la bord. In cursul noptii de duminica spre luni lucratorii ISU si ai Politiei Rutiere Mehedinti au efectuat mai multe operatiuni de salvare a unor persoane aflate pe DN 56 C in peste 15 autoturisme.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#drumuri inchise zapada, #drumuri inchise Romania, #trafic zapada , #stiri Nationala Romaniei