Ziare.com

Incepe Campionatul Mondial de handbal feminin! Vezi programul Romaniei

   

Incepe Campionatul Mondial de handbal feminin! Vezi programul Romaniei
Nationala de handbal feminin a Romaniei va debuta, sambata, la Campionatul Mondial din Brazilia, competitie ce va lua startul vineri, 2 decembrie.

"Tricolorele" vor participa pentru a 20-a oara la Campionatul Mondial, un record absolut in handbalul feminin.

Dar iata grupele turneului final din Brazilia:

Grupa A: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda;

Grupa B: Rusia, Kazahstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia;

Grupa C: ROMANIA, Franta, Brazilia, Tunisia, Cuba, Japonia;

Grupa D: Suedia, Danemarca, Croatia, Argentina, Coasta de Fildes, Uruguay;

Programul Romaniei:

Romania - Tunisia, 3 decembrie - ora 19:00
Romania - Cuba, 5 decembrie, ora 19:00
Romania - Japonia, 6 decembrie, ora 21:15
Romania - Brazilia, 8 decembrie, ora 23:45
Romania - Franta, 9 decembrie, ora 21:15

Pentru a obtine calificarea in optimile de finala, Romania trebuie sa incheie Grupa C pe una din primele patru pozitii.

Palmaresul Romaniei la CM:

1957 - locul 9
1962 - campioana
1965 - locul 6
1971 - locul 4
1973 - locul 2
1975 - locul 4
1978 - locul 7
1982 - locul 5
1986 - locul 5
1990 - locul 7
1993 - locul 4
1995 - locul 7
1997 - locul 12
1999 - locul 4
2001 - locul 17
2003 - locul 10
2005 - locul 2
2007 - locul 4
2009 - locul 8

Campioanele mondiale de pana acum:

Uniunea Sovietica/Rusia - 7
Germania de Est/Germania - 4
Cehia - 1
Romania - 1
Ungaria - 1
Iugoslavia - 1
Coreea de Sud - 1
Danemarca - 1
Norvegia - 1
Franta - 1

Campioana mondiala se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, precum si la editia din 2013 a Campionatului Mondial, gazduit de Serbia.

Toate meciurile nationalei Romaniei vor fi transmise in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.


Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 10:19
Sursa: Ziare.com
Autor: Ciprian Florea

Articol citit de 6638 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard|Calitate|Numar Voturi|Recente

Succes!

Ceva transmisii in direct nu vor fi?