Info Euro 2008: Romania - Franta

Duminica, 08 Iunie 2008, ora 13:39
4096 citiri
Info Euro 2008: Romania - Franta

Duminica pe stadionul Letzigrund din Zurich, de la ora locala 17.30 (18.30 in Romania), nationala pregatita de Victor Piturca va sustine antrenamentul oficial, inaintea partidei de luni seara, cu Franta.

Componentii lotului tricolor vor parcurge cu autocarul cei 140 de kilometri, cati sunt dus-intors intre St.Gall si Zurich, pentru a efectua antrenamentul oficial. Marti, dupa primul meci de la Euro 2008, intre orele 11.30 si 12.30, tricolorii au programat un antrenament deschis publicului pe AFG Arena, din St.Gall.

Gheorghe Hagi: "Este primul turneu final al generatiei lor si rezultatul va depinde de comportamentul si de responsabilitatea pe care o vor dovedi. Avem o echipa nationala talentata, tanara, acum este randul lor! Au obtinut ce era mai greu si trebuie sa se gandeasca mereu ca pot face si ei performante mari. Le doresc succes si voi fi alaturi de ei la acest turneu final".

Selectionata de fotbal a Frantei, prima adversara a Romaniei la turneul final, doreste sa repete in Austria si Elvetia victoria de la Euro 1996, cand a dispus in meciul de debut de formatia Romaniei cu scorul de 1-0. Franta are doua titluri europene, in palmares, obtinute in 1984 si 2000.

Franta a castigat ultimele trei meciuri cu Romania, ultima infruntare fiind un amical pe 13 februarie 2002, pe Stade de France, cand scorul a fost de 2-1 pentru gazde. Patrick Vieira si Emmanuel Petit au marcat pentru francezi, iar Ionel Ganea pentru tricolori.

Ultimul succes al Romaniei in fata Frantei, dateaza din aprilie 1972, 2-0 la Bucuresti, intr-un meci amical.

Cel mai bun rezultat pentru Romania la EURO este calificarea in sferturi in 2000, iar din lotul de atunci mai fac parte din echipa actuala Bogdan Lobont, Cristian Chivu, Cosmin Contra, Florentin Petre si Adrian Mutu.

Romania va intalni Franta in primul meci de la Euro 2008, luni de la ora 19 pe arena Letzigrund Stadion din Zurich (Elvetia). In 13 iunie va avea loc meciul cu Italia (Zurich, ora 19.00), in timp ce jocul cu Olanda se va disputa pe 17 iunie (Berna, ora 21.45).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Încă o medalie fantastică pentru România, cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă
Încă o medalie fantastică pentru România, cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă
Echipa masculină de sabie juniori a României a cucerit sâmbătă, la Riad, în Arabia Saudită, medalia de argint a probei, în cadrul Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Romania, #Franta, #Euro 2008 , #stiri Nationala Romaniei