Infrastructura, la pas de melc in ultimii 20 de ani

Marti, 04 August 2009, ora 15:12
1885 citiri
Infrastructura, la pas de melc in ultimii 20 de ani
Foto: ZF

Doar sase noi poduri construite si aproximativ acelasi numar de kilometri de drumuri nationale pe cat erau in 1989: acestea sunt "realizarile" Romaniei in materie de infrastructura in ultimii 20 de ani.

Podurile ar reduce semnificativ costurile de traversare a marilor rauri din tara, insa constructia acestora a fost total neglijata. Astfel, incepand cu 1990, au fost construite doar sase astfel de poduri, cel mai avansat fiind Calafat - Vidin, de 1.970 de metri, realizat in colaborare cu Guvernul bulgar, de catre compania FCC Construction.

Autoritatile nu au considerat, insa, prioritare, podurile de la Galati, Braila, Tulcea sau Calarasi, aceastea fiind, deocamdata, doar proiecte.

Aceeasi situatie dezastruoasa o regasim si in cazul drumurilor nationale. Daca in perioada 1967 - 1989 lungimea acestora a crescut de la 4.000 de kilometri la 15.000 de kilometri, din 1990 nu s-a observat nici o schimbare.

"Intre 1967 si 1989 s-a trecut de la 4.000 de kilometri drumuri nationale la 15.000 de drumuri nationale prin modernizarea mai multor drumuri judetene. In aceasta perioada s-au impus si normele pentru poduri", a spus Alexandru Dobre, fostul director general al Geiger Romania si expert in infrastructura din cadrul ARACO, pentru Ziarul Financiar.

Din cauza lipsei de investitii in acest domeniu, au avut loc mai multe incidente, cum ar fi prabusirea podului feroviar de la Gradistea, de pe ruta Bucuresti - Giurgiu, in 2005. Acesta nu a mai fost refacut, prelungindu-se drumul cu 70 de kilometri fata de distanta initiala.

"Inainte de '89 erau construite foarte multe poduri de cale ferata, pentru ca infrastructura rutiera nu era o prioritate. De exemplu, investitia intr-un pasaj denivelat peste calea ferata este recuperata in doi ani si jumatate", a explicat Dobre.

Dupa 1989 s-au construit doar podul de peste canalul de legatura la Centrala Nucleara de la Cernavoda, podul suspendat peste bratul Dunarea Mica la Ostrovul Mare (Portile de Fier II), pasajul denivelat peste raul Mures la Lipova, pasajul Ozun de pe DN11, pasajul de pe DN6, din localitatea Remetea Mare si pasajul superior de pe DN7,peste Raul Vadului.

Strainii se plang de infrastructura

Potrivit reprezentantilor Erste Group, actionarul celei mai mari banci din Romania, BCR, investitiile in infrastructura ar trebui sa reprezinte prioritatea Guvernului.

"Daca ne uitam la Europa Centrala si de Est, niciunul dintre state nu are sanse atat de mari precum Romania sa iasa din aceasta criza. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa se apuce rapid sa construiasca sosele, sa imbunatateasca reteaua electrica, sa imbunatateasca distributia de apa si sa se apuce de treaba", a spus Andreas Treichl, director executiv al Erste Group, citat de Business Standard.

"Nicio tara din regiune nu isi poate autodetermina soarta economica mai direct decat Romania. Indiferent de ceea ce urmeaza, aceasta este responsabilitatea politicienilor", a adaugat Treichl.

Werner Weihs-Raabl, director pe partea de infrastructura al grupului financiar austriac, a declarat ca Erste este dispusa sa finanteze o parte din lucrarile de infrastructara de care are nevoie Romania, in colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltarea si Banca Europeana pentru Investitii.

Drumurile expres, solutia pentru dezvoltarea infrastructurii

Potrivit expertilor de la Asociatia Romana a Antreprenorilor din Constructii (ARACO), planul de dezvoltare a infrastructurii costa prea mult. O solutie mult mai ieftina ar fi construirea unor drumuri expres si a autostrazilor cu o singura cale.

De asemenea, timpul de constructie s-ar putea reduce de la 25 de ani la doar sapte ani, potrivit reprezentantilor ARACO.

Astfel de drumuri expres exista deja, intre Bucuresti si Giurgiu, Constanta - Mangalia sau Bucuresti - Urziceni.

Desi acestea sunt functionale, traficul se blocheaza la intrarea in orase, din cauza lipsei unor centuri ocolitoare cu doua benzi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii infrastructura Romania, #constructie poduri Romania , #stiri Nationala Romaniei