Jucatorul pentru care presedintele FRF anunta ca "vom face tot ce ne sta in putere ca sa joace pentru Romania"

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 14:34
4704 citiri
Jucatorul pentru care presedintele FRF anunta ca "vom face tot ce ne sta in putere ca sa joace pentru Romania"
Foto: Facebook/Ambasada Romaniei in Franta

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat joi ca va face tot ce este posibil pentru ca talentatul fotbalist Virgiliu Postolachi, de la PSG, care recent a obtinut cetatenia romana, sa joace pentru nationalele noastre, in contextul in care federatia din Republica Moldova face presiuni pentru a-l pastra.

La 18 ani, Postolachi are doua titluri de campion al Frantei, la juniori U17, si pe 25 septembrie a obtinut certificatul de cetatenie romana in Franta, de la ambasadorul Romaniei in Hexagon.

"Primul pas a fost facut, l-am sprijinit pe Virgiliu Postolachi sa obtina cetatenia romana, dar acum si colegii nostri din R. Moldova trag de el sa joace pentru nationala lor, astfel incat ne asteptam sa intram intr-o procedura juridica la nivel de FIFA. Noi vom face tot ce ne sta in putere ca Virgiliu sa joace pentru Romania. El deja a luat o decizie, doreste sa joace pentru Romania, a refuzat sa mearga sa joace pentru nationala din R. Moldova, dar federatia de acolo trage de el in continuare si incearca sa foloseasca orice posibilitate de a-l convinge sa joace pentru ei. Acum situatia nu este atat de clara, fiindca si moldovenii insista foarte mult, dar nici noi nu vrem sa renuntam si vom face tot ce putem ca el sa joace pentru noi", a spus Burleanu, cu prilejul lansarii competitiei Cupa Satelor de la Muzeul Satului din Capitala.

Vezi:

  • Presedintele FRF a precizat ca nu mai exista alte cereri pentru obtinerea cetateniei a altor jucatori din fotbalul romanesc: "Nu mai exista o alta solicitare din partea FRF, singura pe care am facut si pe care am reusit-o a fost pentru Virgiliu Postolachi".

    Despre meciul cu Lituania, din Liga Natiunilor, Burleanu a opinat ca indisponibilitatile si terenul artificial ar putea ridica probleme selectionatei Romaniei: "Trebuie sa castigam in Lituania, desi nu va fi un meci usor, pentru ca jucam pe o suprafata cu gazon artificial, iar jucatorii nostri nu sunt obisnuiti. Am vazut ca si Serbia s-a impus doar cu 1-0 acolo. Am aratat cu totul altceva in meciul cu Serbia, in schimb nu suntem atat de multumiti de situatia de astazi, in ceea ce priveste accidentarile si foarte multi jucatori care vor lipsi. Cosmin Contra va trebui sa gaseasca solutii pentru jucatorii accidentati si care vor lipsi in aceasta dubla".

    Seful FRF a adaugat ca un succes cu Lituania, ar permite tricolorilor sa abordeze cu un alt aplomb meciul retur cu Serbia de pe Arena Nationala: "Si apoi trebuie sa ne intoarcem increzatori acasa si sa putem sa castigam cu Serbia. Ne asteptam ca stadionul sa fie plin, ca toate biletele sa fie vandute. Cred ca va fi un interes foarte mare si o miza foarte mare, mai ales daca vom reusi sa castigam in Lituania".

    Despre nationala Under-21, Burleanu a opinat ca meciul cu Tara Galilor de la Cluj-Napoca este crucial pentru calificarea la CE 2019: "Calificarea ar fi una istorica daca vom ajunge sa o obtinem. Pana acum nu am obtinut-o, ceea ce inseamna ca trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa ne impunem in meciul cu Tara Galilor, care este cel mai dificil si nu avem voie sa facem niciun pas gresit. Astfel incat jucatorii si staff-ul tehnic trebuie sa fie foarte concentrati pentru acest meci".

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #Virgiliu Postolachi nationala Romania , #stiri Nationala Romaniei