Leul stagneaza la putin peste 3,67 lei/euro, in lipsa jucatorilor straini

Luni, 23 Iunie 2008, ora 18:42
956 citiri
Leul stagneaza la putin peste 3,67 lei/euro, in lipsa jucatorilor straini

Moneda nationala s-a mentinut pe parcursul intregii sedinte de luni la cotatii apropiate de 3,67 lei/euro, pe o piata lipsita de volatilitate si dominata de ordinele plasate de jucatorii locali, in lipsa strainilor, care asteapta decizia de joi a BNR, sustin dealerii.

"Cursul s-a miscat putin, pe volume mici, ca si saptamana trecuta, iar trendul este de usoara depreciere a leului. Au predominat jucatorii locali, mai ales cu ordine comerciale", a declarat analistul Credit Europe Bank, Georgiana Constantinescu, pentru NewsIn.

Cursul monedei nationale a oscilat in cea mai mare parte a sedintei de luni intre 3,67 si 3,6773 lei/euro, cu exceptia unei perioade de dupa pranz, cand leul s-a apreciat usor pana sub 3,67 lei/euro. Tendinta nu a fost de durata, astfel ca dupa ora 15, cotatiile au revenit peste 3,67 lei/euro, iar la ora 17:40, bancile cumparau un euro cu 3,6725 lei si il vindeau cu 3,6766 lei.

Cursul de referinta afisat luni de banca centrala indica o usoara depreciere, cu 0,13%, a monedei nationale fata de euro, pana la 3,6737 lei/euro. Fata de dolar, cursul de referinta afisat de BNR arata o depreciere cu peste un ban a leului (0,55%), pana la 2,3655 lei/dolar, de la 2,3525 lei/dolar, cat era vineri.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,53% pe an, mult mai scazut decat cel de 9,24% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 7,03% pe an, de la 9,74% pe an, cat era vineri.

Dobanzile interbancare la depozitele overnight au revenit la nivelul dobanzii de politica monetara, la 9-10% pe an, de la 6-7% dimineata, dupa licitatia de sterilizare a bancii centrale.

Banca centrala a atras, luni, 1,8 miliarde lei (490 milioane euro) de la 12 banci, in depozite cu scadenta pe 30 iunie, la o dobanda de 9,75% pe an, egala celei de politica monetara.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#curs, #leu, #stagnare, #Banca Nationala a Romaniei , #stiri Nationala Romaniei