Localnicii din Sapoca au preparat cea mai mare salata de legume din Romania

Duminica, 28 Septembrie 2008, ora 20:59
2862 citiri
Localnicii din Sapoca au preparat cea mai mare salata de legume din Romania
foto: Arhiva

Cea mai mare salata taraneasca in greutate de peste 500 de kilograme a fost preparata, in premiera pentru Romania, de localnicii din comuna Sapoca. Acestia au fost ajutati de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Actiunea de duminica a inceput cu o parada a produselor agricole cultivate de gospodarii din satele Matesti -Sapoca. Astfel ca, 21 de gospodine s-au mobilizat si au preparat cea mai mare salata taraneasca din Romania pregatita in numele traditiei intr-un vas de lemn de aproximativ 10 metri patrati, informeaza Amos News.

Presedintele ANTREC Romania, Cristina Partal, a declarat ca salata taraneasca preparata din legume specifice zonei Buzaului in comuna Sapoca, a devenit un record national:

"Pana acum in Romania nu s-a mai preparat o asemenea salata taraneasca.Aceasta este de-abia incalzirea pentru ca anul viitor dorim sa chemam expertii Guinness Book care sa certifice la nivel mondial, faptul ca la Buzau vom stabili un nou record in cadrul unei actiuni similare"a mai declarat Cristina Partal.

In cadrul aceluiasi eveniment cultivatorii de legume din zona si-au expus pe o distanta de 3 kilometri, cultura de toamna de rosii si ceapa de Buzau,ardei ,dovleci, si struguri. Si gospodinele din comuna si cateva pensiuni agroturistice au oferit spre degustare vizitatorilor, produse traditionale -zacusca, muraturi, compoturi, dulceturi sau marmalade.

Primarul comunei Sapoca -Manea Laurentiu, spune ca a vrut sa scoata in evidenta tot ce este mai bun in localitate: "Sunt sigur ca anul viitor si alte localitati vor incerca sa organizeze ceva asemanator cu ce-am facut noi astazi. Ma mandresc cu aceasta performanta si ma bucur ca oamenii au inteles si au venit in numar mare astazi aici. Sper ca a fost o actiune reusita iar salata cred ca a iesit foarte gustoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#salata, #legume, #Premiera, #Romania, #Sapoca, #Buzau , #stiri Nationala Romaniei