Romania - Bosnia, meciul ultimei sanse

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 07:27
2818 citiri
Romania - Bosnia, meciul ultimei sanse

Nationala Romaniei isi joaca vineri ultima sansa de calificare la Campionatul European din 2012, impotriva Bosniei-Hertegovina, intr-un meci programat de la ora 21:00, pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu.

"Tricolorii" au o singura optiune - victoria, orice alt rezultand fiind echivalent cu reducerea la zero a sanselor de calificare la turneul final din Polonia si Ucraina.

Nici macar un succes nu ne pune in postura de favoriti la locul secund, care duce la baraj, dar, coroborat cu trei victorii in ultimele patru meciuri si cu rezultate favorabile din celelalte intalniri ale grupei, pastram sanse reale de calificare.

Daca pierde, selectionata Romaniei va avea in mod cert un nou tehnician, Razvan Lucescu urmand sa fie inlocuit, cel mai probabil, dupa turneul de pregatire din America de Sud. Presa centrala vehiculeaza nume ca Gica Hagi, Cosmin Olaroiu sau Ladislau Boloni.

Intalniri directe

Romania si Bosnia-Hertegovina se intalnesc pentru a patra oara in istorie. Reprezentativa tarii noastre a castigat doua partide, Bosniacii una, iar golaverul este favorabil "tricolorilor", 6-2.

2002 Bosnia-Romania 0-3 (Sarajevo, preliminarii Euro 2004)

2003 Romania-Bosnia 2-0 (Craiova, preliminarii Euro 2004)

2011 Bosnia-Romania 2-1 (Zenica, preliminarii Euro 2008)

Declaratii:

Selectionerul Razvan Lucescu a declarat ca daca "tricolorii" pot obtine toate cele trei puncte nu repeta greselile din meciul de la Zenica.

"In Bosnia, problema noastra a fost ca nu am avut incredere si de aici a plecat totul, permitandu-le sa vina peste noi. Daca nu vom repeta greselile de la Zenica, lucrurile vor fi mai simple pentru noi. Vom avea publicul de partea noastra si Bosnia va fi cea care va avea presiunea asupra ei. Vor fi foarte importante evolutiile celor doi oameni din atac, Mutu si Marica, doi fotbalisti care ne pot rezolva fazele din ofensiva. Este un meci de trei puncte pe care trebuie sa-l castigam pentru a merge mai departe cu sanse de calificare. Daca nu vom castiga sansele noastre vor fi egale cu zero".

Lucescu schimba foaia: Vom fi agresivi si curajosi cu Bosnia

Exclusiv: Mircea Radulescu, despre "finala" Romania-Bosnia si inlocuirea lui Lucescu

De cealalta parte, Safet Susici a declarat ca pentru echipa sa ar fi ideal un succes la Bucuresti, dar a precizat ca si un rezultat de egalitate este multumitor.

"Romanii sunt intr-o criza adanca, dar pentru noi poate fi o sabie cu dublu tais, nu trebuie in niciun caz sa fim relaxati. Echipa Romaniei va fi foarte motivata si periculoasa. La Bucuresti, in niciun caz nu trebuie sa fim, si sigur nu vom fi, lipsiti de forta cum a fost Manchester United in fata Barcelonei, in finala Ligii Campionilor. Ideal ar fi sa castigam la Bucuresti, dar e bun si un punct, cu conditia sa batem apoi Albania. Vom vedea daca e mai inteligent sa atacam din start, ca la Zenica, sau sa asteptam greselile adversarului. Pentru un rezultat bun cu Romania va trebui sa marcam cel putin un gol. Romanii au o ultima sansa de a reintra in joc si vor da totul sa invinga".

Bosnia vrea sa scoata Romania din cartile calificarii

Lotul convocat de Razvan Lucescu:

Antrenorul echipei nationale s-a confruntat din nou cu probleme de lot, pierzandu-i pe Cristi Chivu (retras), Bogdan Stancu si Dorin Goian (accidentati).

Portari: Silviu Lung, Costel Pantilimon, Ciprian Tatarusanu;

Fundasi: Florin Gardos, Iasmin Latovlevici, Cristian Oros, Paul Papp, Razvan Rat, Cornel Rapa, Cristian Sapunaru, Gabriel Tamas;

Mijlocasi: Dan Alexa, Liviu Antal, Alexandru Bourceanu, Gabriel Giurgiu, Gabriel Muresan, Lucian Sanmartean, Cristian Tanase, Gabriel Tojre, Ianis Zicu;

Atacanti: Marius Alexe, Ciprian Marica, Adrian Mutu, Romeo Surdu.

Echipele probabile:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Tamas, Gardos, Rat - Torje, Alexa, Muresan, Sanmartean - Marica, Mutu;

Bosnia-Hertegovina: Hasagici - Mujdza, Mravac, Spahici, Lulici - Pjanici, Rahimici, Medunjanin - Ibricici - Ibisevici, Dzeko;

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)

Asistenti: S.Wittberg, D.Warnmark (Suedia)

Arbitru de rezerva: Markus Strombergsson (Suedia)

Clasamentul Grupei D:

1.Franta 12 puncte (5 meciuri)

--------------------------------

2.Belarus 8 puncte (5 meciuri)

--------------------------------

3.Albania 8 puncte (5 meciuri)

4.Bosnia 7 puncte (4 meciuri)

5.ROMANIA 5 puncte (5 meciuri)

6.Luxemburg 1 punct (6 meciuri)

Celelalte meciuri programate in Grupa D:

Belarus - Franta (vineri, 21:50)

Belarus - Luxemburg (marti, 20:00)

Bosnia - Albania (marti, 21:15)

Urmatoarele meciuri ale Romaniei:

08.06 Brazilia - Romania (amical)

11.06 Paraguay - Romania (amical)

02.09 Luxemburg - Romania (preliminarii)

06.09 Romania - Franta (preliminarii)

07.10 Romania - Belarus (preliminarii)

11.10 Albania - Romania (preliminarii)

Intalnirea Romania - Bosnia-Hertegovina se va disputa vineri, cu incepere de la ora 21:00, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Romania Bosnia preliminarii Euro 2012, #avancronica Romania Bosnia , #stiri Nationala Romaniei