Membru al clanului Camorra, din Italia, prins in Romania

Joi, 04 Iunie 2009, ora 20:00
2223 citiri
Membru al clanului Camorra, din Italia, prins in Romania
Foto: politiaromana.ro

Un membru al celebrului clan de crima organizata Camorra, din Italia, urmarit national si international, a fost prins, miercuri dimineata, in Braila.

Barbatul este suspectat de constituire intr-o asociatie de tip mafiot, ai carei membri comiteau infractiuni de santaj, inselaciune, frauda fiscala, fals in acte publice si private, spalare de bani, fapte savarsite pe teritoriul Italiei

"Astazi, 4 iunie, la ora 11.00, politistii de la Compartimentul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale Braila l-au depistat in Municipiul Braila pe F.G., de 51 ani, din Napoli- Italia, persoana urmarita la nivel national si international, pe numele careia Tribunalul Ordinar Roma-Sectia Judecatorilor pentru Anchete Preliminare a emis, la data de 6 februarie 2009, mandat european de arestare.

Conform traducerii mandatului european, cel in cauza este suspectat de constituire intr-o asociatie de tip mafiot, ai carei membri comiteau infractiuni de santaj, inselaciune, frauda fiscala, fals in acte publice si private, spalare de bani, fapte savarsite pe teritoriul Italiei", potrivit unui comunicat al Politiei Romane remis, joi, Ziare.com.

Autoritatile judiciare italiene au probat faptul ca suspectul impreuna cu alte 20 de persoane au constituit o asociatie de tip mafiot care era afiliata si aliata grupului "Clan dei casalesi"- "Camorra" (mafia napolitana).

Folosindu-se de forta si intimidare, membrii grupului exercitau actiuni de intimidare asupra societatilor care operau in sectorul comercializarii de autovehicule atat pentru a avea o pozitie de monopol pe piata, cat si pentru a obtine alte foloase necuvenite.

Astfel, in sarcina cetateanului italian prins in Braila, autoritatile judiciare italiene au stabilit ca, in perioada 2002-2006, in calitate de asociat si administrator al unei societati comerciale din Napoli, a importat autoturisme din Belgia, Germania si alte tari ale Uniunii Europene pentru beneficiul unor saloane auto de prezentare care erau la dispozitia organizatiei mafiote, dupa care comercializau autoturismele, fraudand statul prin neplata TVA-ului.

Barbatul parasise teritoriul Italiei, sustragandu-se cercetarilor, astfel ca a fost pus in urmarire la nivel international de autoritatile italiene. Obtinandu-se informatii ca acesta se afla pe teritoriul Romaniei, autoritatile romane, in colaborare cu cele italiene, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca International - Biroul National Interpol, au desfasurat activitati comune pentru depistarea sa.

Initial, la data de 10 februarie 2009, el a fost depistat in Bucuresti de politistii Serviciului Urmariri al Directiei de Investigatii Criminale, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cetateanul italian R.P., cercetat in acelasi dosar.

Suspectul va fi condus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati in vederea retinerii si prezentarii ulterioare la Curtea de Apel Galati pentru emiterea mandatului de arestare provizorie, cel in cauza urmand a fi extradat in favoarea autoritatilor italiene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Camorra membru prins, #Camorra Braila prins , #stiri Nationala Romaniei