Militarii romani din Afganistan au primit mesaje de Paste

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 17:50
2266 citiri
Militarii romani din Afganistan au primit mesaje de Paste
Foto: MApN

Peste o mie de militari romani sarbatoresc Pastele in Afganistan, in pauzele dintre misiuni avand ocazia sa ciocneasca oua rosii si sa guste din cozonacii traditionali, in timp ce familiile lor, aflate in tara, le-au transmis urari si incurajari, prin intermediul Ministerului Apararii Nationale.

Astfel, in timp ce in tara romanii se pregatesc de sarbatorile Pascale, departe de casa, la mii de kilometri distanta, militarii romani aflati in teatrul de operatii din Afganistan isi continua misiunile.

Totusi, militarii din cadrul Batalionului 33 Manevra "Posada", dislocati in provincia Zabul, au primit mesaje si urari din partea familiilor ramase in tara.

Insusi ministrul Apararii, Gabriel Oprea, le-a transmis un mesaj militarilor dislocati in Afganistan. "Gandurile mele se indreapta catre militarii nostri care in noaptea cea Sfanta a Invierii se afla la datorie in teatrele de operatii, in misiuni externe, departe de casa, avand in inimi dorul de copii, de familie si de cei dragi", se arata in mesajul ministrului Oprea cu ocazia Pastelui.

Unii dintre militari au avut parte si de alte surprize din partea familiei, care au postat pe portalul Armata TV, al Ministerului Apararii, videoclipuri in care copiii le recita tatilor poezii invatate cu ocazia Pastelui.

La randul sau, comandantul Batalionului 33 Manevra "Posada", locotenent colonel Costel Ionescu, a raspuns mesajelor primite din tara, urandu-le familiei sale si familiilor colegilor sai Sarbatori Fericite.

In teatrul de operatii din Afganistan actioneaza, in prezent, 1073 de militari romani, dintre care 1037 in cadrul operatiunii ISAF, aflata sub comanda NATO si 36 in cadrul actiunii de tip coalitie "Enduring Freedom", potrivit situatiei actualizate la 30 martie 2010 pe site-ul Statului Major General.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#militari romani Afganistan Paste, #soldati Paste Afganistan , #stiri Nationala Romaniei