Mircea Radulescu, despre meciul cu Bosnia si atmosfera la nationala - Interviu

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 13:08
2194 citiri
Mircea Radulescu, despre meciul cu Bosnia si atmosfera la nationala - Interviu

Directorul Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a prefatat partida pe care nationala Romaniei o va disputa, sambata, impotriva Bosniei, in preliminariile Campionatului European din 2012.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, oficialul Federatiei Romane de Fotbal a vorbit despre atmosfera din sanul echipei nationale dinaintea meciului de la Zenica si despre lotul de jucatori convocat de selectionerul Razvan Lucescu.

"Riciu" ne-a mai spus ca va purta o discutie cu Razvan Lucescu inaintea intalnirii cu Luxemburg, programata miercuri, deoarece considera partida de la Piatra Neamt ca fiind una dificila prin prisma prestatiilor recente ale ocupantei ultimului loc din grupa de calificare.

Cum decurg pregatirile pentru meciul cu Bosnia?

Toate informatiile care vin din interiorul grupului si de la Federatie indica faptul ca baietii sunt optimisti si increzatori inaintea acestui joc. Intre declaratii si realitate exista, mai mult ca niciodata, o foarte mare apropiere. Dar fotbalul ramane fotbal, iar mingea ramane rotunda si trebuie sa luam in calcul atat dificultatea cat si imprevizibilitatea jocului. Eu sunt convins ca echipa va arata foarte bine la Zenica si ca baietii vor demonstra ca isi doresc victoria.

Razvan Lucescu a facut cea mai buna selectie. Pantilimon, Chivu, Mutu, Rat si Sapunaru sunt jucatori cu multa experienta si trec printr-o perioada foarte buna. Desigur, Razvan va trebui sa foloseasca si doi sau trei jucatori care au evoluat mai putin sau chiar deloc la echipa de club, precum Marica, Deac sau Florescu, dar cred ca ei sunt capabili sa joace la nationala in acest moment. Vor intra cu siguranta in atmosfera de meci decisiv si vor trece peste aceste inconveniente. Din informatiile pe care le am, totul a mers conform programului pana acum, iar medicul nostru, Pompiliu Popescu, are mai putin de lucru decat in alte perioade. Maine (n.r.- joi) se va face deplasarea in Bosnia si voi merge si eu alaturi de 'tricolori'.

Ar trebui sa ne temem si de Luxemburg? Au batut Slovacia...

Da, dupa meciul cu Bosnia chiar vreau sa am o discutie cu Razvan Lucescu. Am asistat la meciul amical pe care Luxemburg l-a castigat cu Slovacia si sunt convins ca nu vom avea un meci usor miercuri. Trebuie sa ne dam seama ca noi avem doua partide si nu doar una. Trebuie sa gandim lucid. Atentie! Luxemburg a batut Slovacia la fotbal, nu la mingi in tribune si la turca. Pare surprinzator ce va spun, dar i-au batut pe slovaci iesind la joc. Au evoluat organizat si au combinat foarte mult, au aratat ca o echipa de rang superior.

Revenirea lui Mutu e tratata ca un mare eveniment. Poate face diferenta la Zenica?

Conteaza foarte mult atitudinea lui. E bine ca si-a insusit niste scapari si ca vrea sa de-a totul pentru echipa nationala. Ii mai lipseste ceva din pregatire, dar sunt convins ca va aduce un plus "tricolorilor". E foarte orgolios si va cauta sa demonstreze pe teren tot ce a declarat in ultima vreme. Poate nu va reusi sa stea in picioare 90 de minute, dar isi va ajuta foarte mult coechipierii in faza ofensiva. Poate crea unul sau doua goluri.

Se pune prea multa presiune pe selectioner?

E normal sa fie presiune, orice antrenor ar fi in aceasta situatie, dar nu trebuie sa exageram. Eu chiar as face un apel pe aceasta cale catre presa sa nu dezgroape niste subiecte care sa afecteze negativ aceasta echipa. Sa-i lasam sa se pregateasca in liniste si sa fim alaturi de ei. Sa nu facem ca pe vremea lui Piturca, sa lasam toate lucrurile urate deoparte., macar pana la finalul partidei.

Mircea Sandu a castigat un nou mandat la UEFA...

E bucurie mare la Federatie sa stiti. S-a urmarit in direct sedinta de la Paris. Prin Mircea Sandu suntem si noi cineva. Este un lucru foarte bun pentru ca se face legatura intre FRF si UEFA. Toate noutatile si toate tendintele din fotbalul european ne vor fi transmise si implementate intr-un timp cat mai scurt. Trebuie sa recunoastem ca fotbalul e un sistem de relatii, iar Mircea Sandu ne poate implica in multe proiecte de viitor. E bine pe toate planurile.

Ati pregatit aproape patru sezoane Universitatea Craiova. Cum vedeti situatia actuala de la clubul din Banie?

Universitatea Craiova trece prin cea mai proasta perioada din ultimii ani. Am crezut ca dupa terminarea telenovelei Piturca si revenirea lui Napoli in Banie lucrurile vor intra pe un fagas bun, dar se pare ca sunt multe nereguli, asa cum a recunoscut si Aurica Ticleanu. Daca nu se trezesc, au sanse mari sa retrogradeze.

Partida dintre nationalele Bosniei-Hertegovina si Romaniei, din preliminariile Campionatului European din 2012, va avea loc sambata, 26 martie, la Zenica.

Emeric Ienei, despre Hagi, Steaua si nationala Romaniei - Interviu Ziare.com

Intalnirea va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com, incepand cu ora 20:15.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Mircea Radulescu, #nationala Romaniei, #Romania Bosnia preliminarii Euro 2012, #Radulescu interviu Ziare com , #stiri Nationala Romaniei