Ne-au facut praf! Presa franceza: Gazonul National Arena, un camp de cartofi

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 08:46
8947 citiri
Ne-au facut praf! Presa franceza: Gazonul National Arena, un camp de cartofi

Inaugurat cu mare fast, noul stadion ultramodern National Arena a dezamagit crunt dintr-un singur punct de vedere: starea extrem de proasta a gazonului.

Maidanul pe care s-a jucat, marti seara, Romania - Franta a amintit celor mai multi dintre noi de partida de cosmar pierduta, in 2003, pe plaja de pe Lia Manoliu cu Danemarca, scor 2-5.

Presa europeana a fost cu ochii atintiti spre National Arena, nu neaparat pentru ca in Romania s-ar fi disputat un meci extrem de important, ci datorita evenimentului din jurul partidei cu selectionata "cocosului galic": inaugurarea celui mai modern stadion din tara.

Vizibil impresionati, asemeni mai marilor FIFA si UEFA, Sepp Blatter si Michel Platini, jurnalistii marilor publicatii din Europa au tratat cum se cuvine evenimentul, dar nu i-au iertat pe organizatori pentru starea incredibil de proasta a gazonului.

Cele mai aspre critici au venit chiar din Franta, acolo unde L'Equipe si L'Express a comparat suprafata pe care s-a disputat meciul cu Romania cu un camp de cartofi, respectiv gradina presarata cu musuroaie de cartite.

"Arena Nationala din Bucuresti e un adevarat paradox. Cum este posibil ca un asemenea stadion sa aiba un gazon atat de prost? 'Les Bleus' au evoluat pe o plantatie de cartofi.", a scris Emery Taisne, prezent in tribunele stadionului din Capitala.

"Gazon blestemat. Sub crampoanele jucatorilor, gazonul s-a rupt, aratand mai degraba ca o gradina presarata cu musuroaie de cartite.", au notat colegii de la L'Express, in timp ce Le Figaro a scris ca "'Les Bleus' n-au putut scoate mai mult decat un egal trist pe un teren deplorabil. Terenul prost a contribuit cu siguranta la calitatea slaba a partidei."

Si cei de la France Football au comentat starea proasta a suprafetei de joc de pe National Arena: "Impracticabil. Gazonul a perturbat complet meciul dintre Romania si Franta".

Romania s-a facut din nou de ras la nivel inalt, fiind, probabil, singura tara din lume care inaugureaza un stadion nou-nout "dotat" cu un gazon demn de diviziile judetene.

Placerea cu care Romania se face de ras in lume

Ne-am facut de ras! Stadion nou, gazon groaznic

Investitia de peste 230 de milioane de euro din National Arena nu s-a vazut, marti seara, si la nivelul ierbii, gazonul stadionului bucurestean, care se vrea cel mai modern si mai luxos din tara, cedand dupa numai cateva minute.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#gazon National Arena, #gazon Romania Franta, #Romania Franta preliminarii Euro 2012, #presa franceza Romania Franta , #stiri Nationala Romaniei