Romania isi masoara fortele cu cea mai slaba echipa din lume

Miercuri, 10 August 2011, ora 09:23
2786 citiri
Romania isi masoara fortele cu cea mai slaba echipa din lume

Nationala Romaniei va intalni modesta reprezentativa a statului San Marino intr-un meci amical programat miercuri in Italia.

Dupa anularea testului cu Argentina, care trebuia sa inaugureze National Arena, "tricolorii" au ratat la mustata un amical cu Uzbekistan, ramanand doar cu optiunea San Marino.

Orice alta varianta a fost exclusa din cauza numarului mare de meciuri internationale programate la 10 august, gasirea unui adversar puternic fiind imposibila.

Romania si San Marino s-au mai intalnit de doua ori in istorie, in preliminariile Campionatului European din 1992 (Suedia). "Tricolorii" au castigat ambele dispute, 3-1 in deplasare si 6-0 acasa. Reprezentativa micului stat european a inscris atunci primul gol din istorie.

Cea mai slaba din lume

Nationala statului San Marino ocupa ultimul loc (203) in ierarhia FIFA pe luna iulie, cu 0 puncte, la egalitate cu Andorra, Samoa Americana si Montserrat.

Infiintata in 1986, nationala de fotbal din San Marino a castigat un singur meci in istoria ei: 1-0 cu Liechtenstein, un amical jucat pe 28 aprilie 2004. Alte realizari notabile sunt patru rezultate de egalitate: 0-0 cu Liban (1987), 0-0 cu Turcia (1993), 1-1 cu Letonia (2001) si 2-2 cu Liechtenstein (2003).

Din 2004, San Marino a pierdut toate meciurile pe care le-a disputat, fie ele amicale sau oficiale! 0-13 cu Germania, in 2006, este cea mai mare infrangere din istoria nationalei statului San Marino.

Portarul Aldo Simoncini, de la Cesena, si atacantul Andy Selva, de la Verona, sunt cei mai cunoscuti jucatori ce evolueaza in prezent pentru San Marino.

Romania, locul 46 in clasamentul FIFA

Nationala Romaniei ocupa locul 46 in clasamentul FIFA publicat in luna iulie, fiind depasita de reprezentative precum Algeria, Honduras, Jamaica sau Burkina Faso.

Declinul din ultimii trei ani i-a trimis pe "tricolori" in a patra urna valorica a Europei in preliminariile Campionatului Mondial din 2014 (Brazilia).

Dupa meciul cu San Marino, selectionata lui Piturca va mai disputa in 2011 patru partide contand pentru calificarile la Campionatul European din 2012 (Polonia si Ucraina). "Tricolorii" vor intalni Luxemburg (2 septembrie), Franta (6 septembrie), Belarus (7 octombrie) si Albania (11 octombrie).

Lotul convocat de Piturca:

Portari: Tatarusanu, Pantilimon;

Fundasi: Luchin, Nicolita, Gardos, Tamas, Chiriches, St. Radu, Nicoara, Pintilii;

Mijlocasi: Cocis, T. Balan, Cr. Tanase, M. Cristescu, Torje, Stratila, G. Muresan;

Atacanti: Chipciu, Herea, Curelea, Mutu.

Echipa probabile:

Romania: Pantilimon - Nicolita, Tamas, Chiriches, Radu - Balan, Muresan, Tanase - Torje, Mutu, Chipciu;

San Marino: A.Simoncini - Vannucci, Cervellini, Della Valle, D.Simoncini, F.Vitaioli - Marani, Mazza, Bollini, M.Vitaioli - Selva;

Partida este programata de la ora 21:30 pe Stadio Olimpico din Serravalle si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amical Romania San Marino, #Victor Piturca, #avancronica Romania San Marino , #stiri Nationala Romaniei
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Nu s-ar mira nimeni sa luam bataie si de la astea.
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5