Nici apa nu consumam

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 11:46
1304 citiri
Nici apa nu consumam

Cantitatea de apa potabila distribuita consumatorilor romani s-a redus anul trecut cu 4,6 milioane mc fata de 2006, pana la circa un miliard de metri cubi, anunta Institutul National de Statistica.

Pierderile de apa potabila au fost foarte mari, de aproape 41% din consum la nivelul tarii. In municipii si orase, pierderile au reprezentant circa 44%.

Pierderile de apa au fost cauzate de uzura avansata a conductelor de aductiune si distributie a apei potabile, precum si de uzura fizica si morala a echipamentelor de captare si pompare.

Anul trecut, consumul mediu zilnic de apa potabila pentru uz casnic a fost de 123,8 litri/locuitor in municipii si orase.

Ponderea apei potabile distribuite consumatorilor care au instalat apometre este de 81,1 %, diferenta de cantitate de apa potabila distribuita fiind inregistrata in sistem "pausal", anunta NewsIn.

Lungimea totala a retelei de canalizare din Romania la sfarsitul anului 2007 a fost de 19.355 km, partea cea mai mare (17.549 km) fiind in municipii si orase.

Cresterile cele mai mari au fost inregistrate in judetele Arges si Bihor cu 55.140, respectiv 54.615 persoane, ale caror locuinte au fost conectate la sistemele de canalizare.

Totusi, mai mult de jumatate din populatia tarii (57,4%) nu este in prezent conectata la reteaua publica de canalizare. Regiunile cele mai prejudiciate din acest punct de vedere sunt Sud-Muntenia, unde aproximativ trei sferturi din populatie (71,7%) nu este conectata la sistemul de canalizare, Nord-Est, cu 69,3% din locuitori care nu sunt conectati, si Sud-Vest Oltenia, unde proportia celor neconectati la reteaua de canalizare este de 68,7%.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#apa, #pierderi, #consum, #retea, #uz casnic , #stiri Nationala Romaniei