"Oaia neagra" a nationalei a rabufnit: In Romania totul e infect

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 08:04
4170 citiri
"Oaia neagra" a nationalei a rabufnit: In Romania totul e infect

George Florescu, unul dintre cei mai huliti jucatori ai nationalei Romaniei in mandatul lui Razvan Lucescu, a vorbit despre criticile care au venit pe numele sau in perioada in care a evoluat sub tricolor.

Mijlocasul legitimat in prezent la Arsenal Kiev s-a declarat deranjat de faptul ca a devenit o tinta pentru toata lumea si se apara spunand ca, spre deosebire de alti internationali, el a ajuns in lotul lui Lucescu prin forte proprii.

"Da, unde eu am fost considerat oaia neagra. Asta e, trebuie sa tin capul sus. Cu laude sau fara eu trebuie sa merg inainte. Intr-o cariera de fotbalist profesionist nu a scapat nimeni de critica. Asta e, nicio problema. Sunt contestatari care nu au fost multumiti de prezenta mea la echipa nationala, desi eu consider ca am facut tot posibilul sa am evolutii cat mai bune pentru Romania.

Sa stii ca nu existase niciun contact anterior cu Razvan Lucescu sau cu altcineva de la FRF. Ei, cei de la nationala, probabil ca s-au interesat de toti jucatorii romani din strainatate. Stiu ca eram in cantonament in Spania si a venit Bogdan Stelea si m-a urmarit la doua meciuri. Apoi, probabil ca a primit referinte si de la Dan Petrescu si Cristi Pojar, care erau cu Krasnodar in cantonament tot acolo. Tot ceea ce mi-a spus Stelea la final a fost 'Bai, pregateste-te ca vrem sa te vedem si la echipa nationala intr-un meci amical'.", a declarat Florescu, intr-un interviu acordat editiei tiparite a cotidianului Prosport.

Mijlocasul defensiv sustine ca s-a creat o moda in a lovi in fotbalistul Florescu si ca totul a inceput de la meciul cu Albania, scor 1-1, de la Bucuresti.

"Cu Israel, la primul meu meci am jucat bine. In al doilea meci, cel cu Honduras am dat gol. Si evoluam impotriva unei echipe calificate la Campionatul Mondial totusi. Apoi am jucat iar bine in amicalul cu Turcia. Iar in partida cu Albania, cand s-a luat golul ala de rahat din finalul partidei, toata lumea mi l-a pus mie in carca! Mie! Si eu nu aveam nicio legatura cu faza! Nu spun degeaba ca s-a creat o moda in a ma critica!

Un lucru este cert: nimeni, dar absolut nimeni din Romania nu l-a aparat pe Florescu! Nimeni nu l-a ajutat pe Florescu in tara. Eu daca am ajuns la echipa nationala am facut-o pe propriile puteri. Nu am fost niciodata umflat prin presa sau lucruri de genul asta. Dupa cum stii, eu am inceput inca de tanar sa joc in strainatate si tocmai din motivul asta, ca nu aveam pe nimeni puternic in spate, le era tuturor mai usor sa loveasca in mine.", a mai spus internationalul roman.

Concluzia fotbalistului care si-a inceput cariera la Universitatea Cluj e transanta: "Eu ma simt suta la suta roman, toti ar trebui sa fie ca mine. Problema in Romania e... sincer, nici nu stiu care e problema! Tot sistemul e o problema. Toata lumea face ce vrea, presedintii de club declara ce vor si nimeni nu ia nicio masura... In Romania totul e infect!."

Noua meciuri a adunat George Florescu (27 de ani0 in tricoul nationalei Romaniei, pentru care a inscris un gol.

Universitatea Cluj, Sheriff Tiraspol, Torpedo Moscova, Midtjylland, Alania Vladikavkaz si Arsenal Kiev sunt echipele din CV-ul fotbalistului nascut la Cluj-Napoca.

C.F.

Programul complet al României la turneul final EURO 2024
Programul complet al României la turneul final EURO 2024
Naționala Ucrainei completează grupa României la turneul final al Campionatului European de fotbal, programat în Germania. Ucraina va fi chiar prima adversară a tricolorilor la EURO 2024,...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#George Florescu, #Florescu nationala Romania, #nationala Romaniei , #stiri Nationala Romaniei