Ziare.com

Pacientii vor fi reprezentati in comisiile Colegiului Medicilor din Romania

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 21:24

   

Pacientii vor fi reprezentati in comisiile Colegiului Medicilor din Romania
Colegiul Medicilor din Romania anunta ca pacientii vor fi reprezentati in comisiile de specialitate ale Colegiului Medicilor din Romania, decizia fiind luata de Consiliul National al CMR.

"Colegiul Medicilor este prima institutie care accepta efectiv reprezentantii pacientilor in forurile sale. In acest fel, noi ne aliniem practic la normele europene, care solicita in mod expres acest lucru prin Carta Europeana a Drepturilor Pacientilor", a declarat prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, informeaza Mediafax.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania este de parere ca pacientii trebuie reprezentati si in Consiliul de Administratie al CNAS, in comisiile Ministerului Sanatatii si in Consiliile de Administratie ale spitalelor.

"Speram ca exemplul nostru sa fie preluat si de autoritati", a declarat acesta.

Comitetul Economic si Social European a adoptat in 2007 un aviz cu privire la Cartea Europeana a Drepturilor Pacientilor, potrivit careia trebuie respectate drepturile pacientilor, iar corpul medical nu mai trebuie sa-si asume singur deciziile care pun in joc viitorul persoanelor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 383 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor