Planul pentru revigorarea handbalului feminin romanesc

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:50
2260 citiri
Planul pentru revigorarea handbalului feminin romanesc

Antrenorul echipei nationale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, a declarat, marti, ca Romania duce lipsa de jucatoare bine pregatite, insa a precizat ca in sase-sapte ani o sa formeze o echipa care sa se bata pentru medalii la competitiile importante.

"In acest moment ne lipsesc handbalistele bine pregatite, ne lipsesc copiii care nu mai vin la handbal si la sport in general pentru ca au cu totul alte preocupari. Ne lipseste un fond larg de selectie si in special o baza a piramidei pentru ca ceea ce e acum s-a ingustat.

De asemenea, simt ca este o calitate mai slaba la nivelul pregatirilor copiilor si juniorilor din cauza conditiilor precare si o spun elegant acum. Sunt putine ore de pregatire, competitii care nu stimuleaza", a spus Tadici.

Gheorghe Tadici spera ca in urma meciurilor cu Oltchim si SCM Craiova, jucatoarele tinere sa creasca mai repede in valoare.

"Este o etapa de pregatire prevazuta in calendarul pe anul 2013, era trecuta inca de anul trecut, la intelegere cu Jakob Vestergaard si conducerea de la Oltchim. Vorbisem initial de doua meciuri pentru a profita de o pregatire alaturi de handbaliste de marca din handbalul mondial, varfuri de la toate echipele nationale de unde provin. Ne dorim sa grabim cresterea unor jucatoare din Romania, in special a celor care nu au fost cuprinse intr-un program de pregatire dupa ce si-au terminat activitatea la lotul de tineret.

Este un stagiu scurt, de numai trei zile. Handbalistele selectionate au sansa sa se intalneasca intre ele, incercam sa le motivam, sa le facem sa inteleaga ca sa imbrace tricoul echipei nationale este o onoare pentru fiecare. Cel putin pentru moral este un privilegiu sa ajungi la nationala. Este locul unde esti vazut de toata Europa", a explicat Tadici.

Selectionerul sustine ca poate convoca jucatoare doar de la noua echipe din Liga Nationala.

"Campionatul intern s-a mai echilibrat prin scaderea numarului de echipe. Din 14 s-a redus numarul la 12 echipe. Au mai ramas 11 dupa ce Iasiul s-a desfiintat. Daca adunam numarul handbalistelor straine care sunt in Liga Nationala cred ca se mai face de doua echipe si atunci mai raman noua echipe de unde noi putem alege handbaliste pentru nationala, se reduce semnificativ fondul de jucatoare si pentru nationala feminina nu este bine", a adaugat Tadici.

El a adaugat ca nu doreste sa repete greselile din anii trecuti, cand la echipa nationala erau convocate jucatoare de peste 30 de ani.

"Trebuie spus ca sunt mai multe jucatoare bune care pentru moment ar putea sa fie o solutie dar nu peste trei-patru ani pentru ca a merge la un turneu final cu o echipa cu handbaliste de 33, 34, 35 de ani ar insemna sa repetam greseli din trecut. Sigur asta nu inseamna ca o jucatoare de 34 de ani care are tonus fizic si este apta nu poate sa fie in echipa nationala. E nevoie si de handbaliste cu mare experienta dar acum pregatim handbaliste pentru viitor", a completat Tadici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tadici nationala Romaniei, #nationala Romaniei handbal, #Romania medalii handbal feminin , #stiri Nationala Romaniei